search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem, ht 2018

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-08-13
Sista ansökningsdag2018-03-04
Referensnr18-60-0050
Publicerad2018-02-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-08-13
Sista ansökningsdag
2018-03-04
Referensnr
18-60-0050
Publicerad
2018-02-05

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun ligger vid Vätterns södra spets. Kommunen är en tillväxtkommun som i dagsläget har ca 130 000 invånare vilket gör den till en av Sveriges tio största. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 5000 anställda.
Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 200 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt Döv- & Hörselklasser och Tal- & Kommunikationsklasser.

Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.
Kålgårdsskolan söker dig som vill vara med och utveckla en växande, dynamisk skola, där vi uppskattar olikheter men samtidigt lägger stor vikt vid en gemensam grundsyn och förhållningssätt. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på fritidshemmet och i skolverksamheten där dina arbetsuppgifter innebär pedagogiskt arbete i grupp. Tillsammans med ditt arbetslag planerar, genomför och utvecklar du fritidshemmets dagliga verksamhet. Du arbetar för att stödja barnens/elevernas utveckling och ge dem möjlighet till olika fritidsaktiviteter samt utvecklar deras sociala förmågor och kunskaper.

Kompetenskrav
Vi söker en lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog som är intresserad av kvalitetsfrågor och att vara med och utveckla verksamheten. Du har god förmåga att skapa relationer till elever samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du bidrar till att skapa en trygg, stimulerande och lärorik verksamhet. Vi förväntar oss att du är en kreativ, positiv kollega som har lätt för att samarbeta med såväl barn som vuxna.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Varmt välkommen med ansökan!

Upplysningar
Louise Hultman, rektor 036-107336
Lotta Lagö, bitr. rektor 036-102618
Ann Enblom, facklig representant 036-107675


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.