search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog/speciallärare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHovslättsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-02-03
Referensnr19-60-0053
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hovslättsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-02-03
Referensnr
19-60-0053
Publicerad
2019-01-11

Välkommen till en positiv arbetsplats på Hovslättsskolan!
Hovslättsskolan är ett skolområde som består av förskoleklass, fritidshem och grundskola F-6 med cirka 320 elever. Skolan är idag tvåparalllellig.  Antalet anställda är 45 personer. Skolområdet är beläget 5 km söder om Jönköpings centrum. I närområdet finns idrottsplats, hembygdsgård, vandringsled och fin natur som används i undervisningen. Skolans pedagoger jobbar i arbetslag där olika yrkeskategorier arbetar tillsammans med eleverna under skoltid och fritidstid. Enhetens styrka är kompetenta och engagerade pedagoger. Vi har en hög måluppfyllelse, sätter kunskap i centrum och har fokus på trygghet- och värdegrundsarbete.

Här på Hovslättsskolan finns en välkomnande och positiv atmosfär! Vi befinner oss i ett spännande läge då vi nu ska rekrytera en ny speciallärare/specialpedagog till höstterminen 2019. Inom Hovslätts skolområde har vi en gemensam målsättning att skapa en skola som är tillgänglig och inkluderande för alla elever.

Arbetsuppgifter
Vill du som speciallärare/specialpedagog vara med och skapa en skola där alla elever känner att de utvecklas? Vill du ha ett övergripande ansvar då det gäller att arbeta förebyggande kring elevhälsofrågor och vara en del av hela skolans utvecklingsarbete tillsammans med vårt EHT-team och vår skolledning? Då tycker vi att du ska söka till till Hovslättsskolan!

Vi söker dig specialpedagog/speciallärare som har ett stort engagemang kring att ge våra pedagoger och elever stöd och handledning. Du är en person som brinner för det specialpedagogiska perspektivet och ser till individens behov.  
Som specialpedagog/speciallärare kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam och vara en central person i vårt elevhälsoarbete. Vårt samlade team består av rektor, biträdande rektor, specialpedagog, speciallärare, kurator, skolsköterska och skolspykolog. Målet med våra EHT-möten är att hitta strategier och arbetssätt för att främja alla barns lärande och hälsa. Du förväntas bidra till en positiv skolutveckling ur ett specialpedagogiskt perspektiv och utifrån Hovslättsskolans förutsättningar.

I ditt arbete kommer du att arbeta förebyggande, handleda och stödja pedagoger i klassrumssituationer och samordna enhetens specialpedagogiska insatser. Detta för att skolans verksamhet ska kunna erbjuda så goda lärmiljöer som möjligt samt att ge stöd och hjälp åt de elever som är i behov av särskilt stöd.

Tillsammans med vår andra speciallärare har du ett övergripande ansvar när det gäller genomförande och analysarbete av pedagogiska utredningar och du kommer även vara till hjälp vid skrivande av åtgärdsprogram. Det innebär också samtal med elever, vårdnadshavare, lärare, annan skolpersonal och andra externa aktörer. Som specialpedagog/speciallärare kommer du att arbeta enskilt och med mindre grupper av elever i och utanför klassrummet i samarbete med ansvarig lärare.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är behörig lärare med lärarlegitimation samt speciallärarexamen/specialpedagogexamen med arbetserfarenhet. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad, som utgår från elevens bästa och behov för att skapa en fungerande skolgång för alla elever. Du bör kunna arbeta självständigt och i nära samarbete med ledning, personal samt vårdnadshavare och elever. Du håller dig uppdaterad kring aktuell forskning inom det specialpedagogiska området och det är positivt om du har erfarenhet av PMO och andra digitala lärprogram och verktyg.
Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Vill du bli en del av Hovslättskolans engagerade och professionella team så är du varmt välkommen med din ansökan!

Länk till film om att vara lärare i Jönköpings kommunHovslätt
Länk till Hovslättsskolans hemsida

Upplysningar
Rektor Åsa Selvander, 036-103760
Bitr rektor Marcus Mohlin, 036-103761
Lärarförbundet Helena Josefsson, 036-103747
Lärarförbundet Marika Lindberg, 0730-288049

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.