search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Invandrar- och flyktingsektionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-27
Referensnr19-70-0008
Publicerad2019-01-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Invandrar- och flyktingsektionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-27
Referensnr
19-70-0008
Publicerad
2019-01-11

Vilka är vi?
Flyktingmottagandet under de senaste tre år har varit högt vilket ställer höga krav på vår sektion och därmed behöver vi fler duktiga medarbetare som vill vara med och göra skillnad för våra nya kommuninvånare. 
                                                                         
Invandrar – och flyktingsektionen som ligger centralt beläget i Jönköping är en spännande arbetsplats där du möter människor från jordens alla hörn. Det är bland annat nyanlända flyktingar och skyddsbehövande som beviljats uppehållstillstånd. Vi består för närvarande av 1 enhetschef, 1 enhetsadministratör, 1 samordnare och 8 socialsekreterare.


Din vardag
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att utreda och handlägga ekonomiskt bistånd för nyanlända i Jönköpings kommun. Biståndet kan förekomma i det så kallade ”glappet” mellan två statliga ersättningssystem, dagersättning och etableringsersättning, men också under och efter en nyanländs tvååriga etableringsperiod. Du ska säkerställa att den nyanlände så snabbt som möjligt får adekvat hjälp utifrån förutsättningar och behov. En annan målgrupp är ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år och som har uppehållstillstånd. De flesta i denna grupp studerar på gymnasialnivå men några söker arbete eller annan utbildningsväg.

I uppdraget kommer du att samverka med andra myndigheter och organisationer inom flyktingmottagandet och därför anser vi att det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra men också förmåga att arbeta självständigt och ta ett beslut. På Invandrar- och flyktingsektionen hjälps vi åt inom arbetsgruppen för att lösa oförutsedda och större utmaningar vilket innebär att din vardag ställer krav på ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vem är du?
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning. Tidigare erfarenhet av arbete med nyanlända samt kunskap om lagar och regler inom flyktingmottagandet är meriterande. En förutsättning för att trivas hos är att du är självgående, stabil och har lätt att ställa om till nya arbetsuppgifter samt att du gillar utmaningar och förändringar. Du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Din arbetstid är dagtid måndag-fredag 08.00-16.00, någon enstaka kväll kan förekomma. B-körkort är ett krav.
Urval och intervjuer hålls löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Sajma Komarica Rylander, 036-10 60 84 alt. sajma.komarica-rylander@jonkoping.se
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.