search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Upphandlare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsUpphandlingsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-25
Referensnr19-04-0001
Publicerad2019-01-10
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Upphandlingsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-25
Referensnr
19-04-0001
Publicerad
2019-01-10

Arbetsplatsbeskrivning
Avdelningen genomför upphandlingar för alla verksamheter inom Jönköpings kommun. Vi arbetar kategoristyrt med kommunens inköpsbehov och upphandlar varor, tjänster och entreprenader i form av objekts- och ramavtalsupphandlingar. Inom avdelningen finns även ett ansvar att samordnad varudistribution och e-handel.

Övergripande för kommunens inköp är god ekonomisk hushållning, kvalitet och hållbarhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en upphandlare med huvudsaklig inriktning mot att upphandla ramavtal inom området bygg- och anläggningsentreprenad. Som upphandlare arbetar du i hela processen från marknads- och behovsanalys, kravställning och framtagning av förfrågningsunderlag till kvalificering, utvärdering och uppföljning. En viktig del av arbetet är att hålla sig uppdaterad om lagstiftning och omvärldsbevakning.  Inom gruppen bidrar du till utveckling av metoder och arbetssätt.

Vi använder IT-systemet TendSign under upphandlingsprocessen.

Det kan eventuellt bli aktuellt med ytterligare upphandlartjänst, som tillsvidareanställning och/eller vikariat, med inriktning mot varor, tjänster och IT-system. Ange gärna i din ansökan om även ett vikariat kan vara av intresse.

Kompetenskrav
Du har adekvat högskole- alternativt en eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi, juridik, bygg- och anläggning eller entreprenad samt upphandlingserfarenhet från offentlig sektor eller näringslivet. Har du genomfört upphandlingar inom området bygg- och anläggnings- entreprenader samt avtal för fastighetsförvaltning så är det meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och effektivt med inköps- och upphandlingsfrågor. Du har lätt för att samarbeta är ansvarfull, kan ge kvalificerat stöd i upphandlingar och har en drivkraft att göra goda affärer. Du har en stor kreativitet i att finna optimala lösningar för varje upphandling och tycker om vara med och utveckla strategier kring kategoriområdet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Upplysningar
Hans Claesson upphandlingschef, 036-10 55 01
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.