search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom till utbildningsförvaltningen

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkonomienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommels
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr19-60-0017
Publicerad2019-01-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekonomienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommels
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
19-60-0017
Publicerad
2019-01-04

Tjänsten som ekonom hos oss...
...är förlagd till utbildningsförvaltningens ekonomienhet, som är en av förvaltningens fem stabsenheter som är placerade i det nybyggda stadshuset i Huskvarna. Inom ekonomienheten finns förutom ekonomifunktionen en lokalplaneringsfunktion som arbetar med stöd till förvaltningen i lokalfrågor, en kostfunktion som ansvarar för måltidsorganisationen i förskola och grundskola samt barn- och elevadministration. Ekonomifunktionen arbetar mot förskolor och skolområden där verksamheten omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. 

Att vara ekonom hos oss...
... är ett omväxlande och spännande uppdrag! Du blir en av enhetens nio medarbetare inom ekonomi och kommer att arbeta i huvudsak med inriktning mot Modersmålsenheten och organisationen för nyanlända. Du arbetar konsultativt och stödjande vad gäller ekonomifrågor med bl.a. budget, uppföljningar och bokslut vilket innebär täta kontakter med verksamheten och ett nära samarbete med övriga ekonomer. Vidare kommer du också ha ett övergripande ansvar för ansökan och uppföljning av statsbidrag. Ytterligare arbetsuppgifter inom ekonomi kan tillkomma. Som stöd i vårt arbete har vi ekonomisystemet Aditro samt QlikView.

Vi söker dig...
... som har ekonomexamen på högskolenivå alternativt har du förvärvat, som vi bedömer, likvärdig erfarenhet. Du har lätt för att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Som person är du serviceinriktad, har lätt för att samarbeta, är noggrann och van att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en god strategisk och analytisk förmåga som bidrar till enhetens utveckling. Du ser utmaningen i en tempofylld arbetssituation med höga målsättningar. Goda excelkunskaper är ett krav.
Vid rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder...
- en positiv och inkluderande arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att nå uppsatta mål
- en spännande verksamhet med möjlighet till personlig utveckling inom ekonomiområdet
- generösa möjligheter till kompetensutveckling

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder dig som anställd hos oss på länken. Jobba i Jönköpings kommun

Upplysningar
Pernilla Persson, ekonomichef, tfn 072-573 19 00
Fackliga representanter

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.