search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTenhults skolområde
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast eller enl. överenskommelse till 2019-12-31
Sista ansökningsdag2019-01-13
Referensnr18-60-1761
Publicerad2018-12-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Tenhults skolområde
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast eller enl. överenskommelse till 2019-12-31
Sista ansökningsdag
2019-01-13
Referensnr
18-60-1761
Publicerad
2018-12-27

Du vill och vi vill bidra till en likvärdig skola. Hos oss arbetar vi för en attraktiv och likvärdig skola där våra pedagoger inspirerar till nyfikenhet, kreativitet och kunskap, genom att ta vara på varje barns talanger och styrkor. Alla barn ska trivas och må bra därför har vi en trygg och säker miljö där nolltolerans mot mobbing och kränkande behandling är en självklarhet.

Inom Jönköpings kommuns utbildningsförvaltning har vi behörig personal med hög kompetens och vi tar tillvara och utvecklar varje medarbetares personliga förmåga. Här kommer du som medarbetare att bli en viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete. Våra ledare visar vägen och tänker helhet och inom hela förvaltningen har vi fokus på digitala verktyg och moderniserat lärande. Vårt arbete präglas av en gemensam värdegrund där vi värnar om glädje, trygghet och lustfyllt lärande. Vårt skolområde består av två skolor. Tenhultsskolan ligger centralt placerad i Tenhult och är en F-6 skola. Ödestugu skola ligger drygt en mil utanför Tenhult och har också elever i F-6. Vårt skolområde, som är ett av kommunens största har ca 590 elever. Vi har ett ganska stort upptagningsområde som gränsar mot både Vaggeryd och Nässjö kommuner. Tenhult har mycket bra förbindelser med tåg och buss. Körkort krävs för att nå Ödestugu skola.

Arbetsuppgifter
Förutom vanliga kurativa arbetsuppgifter, med tonvikt på det hälsofrämjande arbetet, hanterar du även utredningar kring kränkande behandling, frånvaro, trivsel och vid behov kontakter med BUP, Barn- och ungdomshälsan, socialtjänsten etc. I uppdraget arbetar du med enskilda elever och elevgrupper som behöver samtal och åtgärder ur ett socialt perspektiv. Beroende på erfarenhet kan du handleda pedagoger. Du ingår som en del i Elevhälsoteamet. Du arbetar med värdegrundsarbete - implementering och utvärdering. Du är en viktig lagspelare i Trygghetsgruppen. Du arbetar på uppdrag från rektor. Du ingår i nätverk med andra skolkuratorer och erbjuds handledning. Är du ny i rollen erbjuds du en mentor.

Kompetenskrav
Vi ser helst att du har Socionomexamen. Erfarenhet av arbete i skolan och med dokumentationssystemet PMO är meriterande. Vi ser att du har god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och skolpersonal. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt liksom din förmåga att samarbeta och vara flexibel. Du har god förmåga att uttala dig kommunikativt i tal och skrift. Samarbetet tvärprofessionellt är viktigt.

Övrigt
Under läsåret genomför vi en satsning för att bli en mer tillgänglig och digitaliserad skola. Kompetensutveckling kommer att ges utifrån individuella och gemensamma utvecklingsområden. Vi värdesätter kollegialt lärande och samsyn.
Tillträde till tjänsten sker efter överenskommelse helst senast i mitten av mars 2019. Denna tjänst är ett vikariat för föräldraledighet tom 2019-12-31.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret nedan.
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Upplysningar
Maria Aspegren, rektor 036-10 30 39
Cecilia Larsson, bitr. rektor 036-10 30 68
Facklig representant nås via skoladministratör, 036-10 30 50

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.