search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

CAD- och tekniklärare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-13
Referensnr18-61-0146
Publicerad2018-12-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-13
Referensnr
18-61-0146
Publicerad
2018-12-21

Om Erik Dahlbergsgymnasiet
I våra korridorer, föreläsningssalar och personalrum hittar du cirka 1500 elever och 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ungdomar i utveckling. Erik Dahlbergsgymnasiet har många år i rad varit förstahandsvalet hos högstadieelever när det är dags för dem att välja gymnasieskola och har en omvittnat trivsam miljö som präglas av medinflytande, ansvarstagande och trygghet. Besök gärna vår hemsida www.edgymnasiet.se där du kan läsa mer om oss som skola och våra program.

Vad erbjuder vi?
Nu finns det äntligen en chans för dig som gillar teknik att dela med dig av din kunskap till eleverna på Erik Dahlbergsgymnasiet. Vi söker nämligen en person att utöka arbetslaget på Teknikprogrammet med.

Du kommer bli en del av skolans helhet och bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande samt utveckling. Vidare kommer du att delta aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta undervisning i CAD samt Teknik 1 och 2 samt handledning av gymnasiearbeten. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som bland annat mentorskap och övriga sedvanliga uppgifter som är kopplade till lärarprofessionen.

Vem är du?
Vi ser med fördel att du som söker har en lärarlegitimation för gymnasiet i ämnena CAD och teknik, eller annan kompetens som du bedömer likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av att undervisa på gymnasienivå är det mycket meriterande. Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Stor del av kommunikationen inom ED, samt med elevernas vårdnadshavare. Vi förutsätter därför att du är väl förtrogen med att arbeta i en lärplattform och att du på ett naturligt sätt använder digitala lärresurser i undervisningen.

Som person har du hög självständighet och initiativförmåga. Vidare har du ett stort eget driv gällande utbildning och elevers utveckling samtidigt som du behåller en lyhördhet och flexibilitet. Detta då tjänsten förutsätter att du har ett gott samarbete med dina kollegor där ni jobbar tillsammans för att skapa en sambedömning i de kurser ni undervisar gemensamt.
Under vissa perioder kommer du behöva arbeta under tidspress därför är det viktigt att du är effektiv i ditt arbetssätt utan att göra avkall på kvaliteten. Därför söker vi dig som på ett naturligt sätt hittar din plats i ett arbetslag, samt besitter ett genuint intresse av att vägleda och undervisa elever.

I denna rekrytering kommer vi att fästa stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera såväl personal som elever värderar vi högt, likaså din flexibilitet och utvecklingsförmåga. Vi vill därför att du i ditt personliga brev ger exempel på framgångsrika utvecklings-/förändringsarbeten som du genomfört och vad som varit framgångsfaktorer i dessa.

För att underlätta rekryteringen…
ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan. Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast!

Upplysningar
Margareta Pilgard, rektor, tel. 036-10 76 94
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk
https://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.