search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Alkohol- och drogbehandlare Tillsvidare och vikariat

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMobila Teamet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-03-01
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr18-70-0215
Publicerad2019-01-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Mobila Teamet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-03-01
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
18-70-0215
Publicerad
2019-01-02

Vi söker två nya kollegor till vårt mobila team! Varmt välkommen med din ansökan!


Vilka är vi?
Det mobila teamet arbetar med biståndsbedömda insatser med fokus på individ, missbruk och beroende. Teamet vänder sig till män och kvinnor med missbruks/beroendeproblematik och som har en egen bostad. Målet med insatsen är att klienten ska uppleva en ökad livskvalitet, utveckla sin förmåga till att leva mer självständigt och få bättre förutsättningar för att bo kvar i den egna bostaden.
Vi ansvarar även för ett antal träningslägenheter som är villkorade med nyktherhet och drogfrihet där vi både arbetar aktivt med klienten och utförtillsyn.

Allt arbete med klienterna sköts i nära samverkan med handläggare samt övriga aktörer som påverkar klientens förändringsarbete positivt. Metoder vi använder oss av är bland annat motiverande samtal (MI), återfallsprevention, CRA och ESL. Andra inslag i verksamheten är bland annat psykosocialt stöd och behandling, kontaktmannaskap, social färdighetsträning och stöd till sysselsättning. Teamet kan även utföra kortare uppdrag från myndighetssektionens handläggare. Teamet består idag av 8 medarbetare som är fördelat på 4 team där de jobbar två och två och även samarbete mellan teamen.


Teamet utgår från en lokal på Norra Strandgatan i Jönköping, där det även finns möjligheter att ta emot klienter.

Din vardag!
I dina arbetsuppgifter ingår det att tillsammans med klienterna planera, följa upp och arbeta utifrån deras individuella genomförandeplaner. Du kommer att vara en del av ett personalteam som arbetar utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande. Arbetsuppgifterna är varierande med fokus på behandling och motivationsarbete utifrån den enskildes missbruks- o beroendeproblematik, stöd och hjälp med allt ifrån fysisk- och psykisk hälsa, sysselsättning, ekonomiska/juridiska spörsmål. Huvuddelen av arbetet sker i klientens egna bostad men också via mottagningen för samtal. Arbetet innebär dessutom samarbetskontakter såväl inom socialtjänsten som externt mot andra myndigheter. Arbetet innefattar dokumentation. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens arbete och utveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog, fil kand behandlingspedagog eller har annan utbildning vi bedömer som lämplig. Utbildning i Motiverande samtal (MI) och Återfallsprevention är meriterande liksom erfarenhet av arbete med människor med missbruks- och beroendeproblematik samt psykisk ohälsa. Som person måste du tycka om att arbeta nära klienterna i deras vardag, både i och utanför boendet. Du är en trygg person som har ett professionellt förhållningssätt i mötet med andra människor. För att trivas i rollen som alkohol och
drogbehandlare hos oss behöver du kunna samarbeta, ta egna initiativ och gilla utmaningar. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder
* Förskottsemester
* Gratis träning på kommunens badanläggningar
* Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
* En arbetsplats som växer där vi vill att du ska vara med och påverka!

Övrigt
Som alkohol- och drogbehandlare arbetar du enligt rullande schema, dag, kväll och helg.

Urval samt intervjuer kommer ske under januari. Tjänsterna är en tillsvidare samt ett kortare vikariat. Tillträde för tillsvidare tjänsten är 2019-03-01 och 2019-02-01 eller enligt överenskommelse för det kortare vikariatet om inget annat diskuteras.

Välkommen med din ansökan idag!

Upplysningar
Sektionschef Ewa Blomqvist, tfn 036 - 10 37 34
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.