search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ungdomsbehandlare till Kärrarps gård HVB

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och famljeomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr18-70-0213
Publicerad2018-12-20
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och famljeomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
18-70-0213
Publicerad
2018-12-20

Vilka är vi?
På HVB Kärrarp bor flickor i 13–20 års åldern med psykosocial problematik, beteendeproblematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Boendet har åtta platser varav en akutplats och placeringarna sker med stöd av SoL eller LVU. Vi har verksamhet igång dygnet runt och har i dagsläget en vaken nattpersonal och en sovande jour under nattetid och 2-3 personal dag- och kvällstid. Verksamheten bygger på systemteoretisk grund, ett salutogent förhållningssätt. Det som redan fungerar ska tas tillvara. Stor vikt läggs vid social färdighetsträning, arbete med familj och nätverk och fungerande skolgång.

Verksamheten har ett tydligt fokus på att skapa goda relationer mellan ungdomar och personal. Att bli förstådd, lyssnad på och tagen på allvar ser vi som en förutsättning för att förändring ska komma till stånd. Ungdomarna ska möta en förutsägbar struktur, intensitet i behandlingen och ständig vuxennärvaro.

Vad innebär tjänsten?
Som ungdomsbehandlare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för den dagliga omsorgen av ungdomarna i en hemlik miljö. Motivation, struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Motivation till skolgång och fritidsaktiviteter ingår som en naturlig del. Till grund för arbetet ligger ett systemiskt förhållningssätt som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, i familjen och i hela nätverket. Olika former av behandlingssamtal ingår i behandlingsutbudet för att nå en förändring, såsom familjesamtal, individuella samtal och föräldrastödssamtal.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har examen inom området socialt arbete eller beteendevetenskap. Exempelvis är du utbildad
behandlingsassistent, pedagog, beteendevetare, socionom eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykosocial problematik samt erfarenhet av arbete med ungdomar som har olika typer av problemskapande beteende.

Som person ska du vara engagerad, uthållig, stresstålig och nyfiken på människors olikheter. Vi ser att du är en förtroendeingivande person som kan skapa och bibehålla goda relationer. Administrativ vana är en förutsättning för att hantera dokumentationen i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Före anställning ska utdrag lämnas från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.
Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Kristian Frejdh, tfn 036-10 75 89
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.