search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSödergårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-02-18
Sista ansökningsdag2019-01-20
Referensnr18-60-1629
Publicerad2018-12-17
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Södergårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-02-18
Sista ansökningsdag
2019-01-20
Referensnr
18-60-1629
Publicerad
2018-12-17

Arbetsplatsbeskrivning
Södergårdsskolan ligger i södra delen av Huskvarna, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fem fritidshem. Verksamheterna på skolan utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som pedagog för våra yngsta elever på Södergårdsskolan. Du kommer att ingå i ett arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar verksamheten utifrån de styrdokument som finns. Under nuvarande läsår arbetar du i åk 2.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och genomföra undervisning i årskurs 1-3 samt att dokumentera och följa upp elevernas resultat. Runt varje skolår finns ett arbetslag. Vi värdesätter olikheter och en varierad och balanserad sammansättning av innehåll och arbetsformer för att alla elever ska må bra och nå målen. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter. 

Kompetenskrav
Du har lärarlegitimation att undervisa i skolår F-3. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Du har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero.

Du är en person som ser möjligheter även när något är svårt. Du är nyfiken och har god initiativförmåga. Du har samarbetsförmåga och klarar av att vara lugn i stressiga situationer, samt är flexibel och lyhörd för både barn, föräldrar och kollegor. Du tycker om att ta ansvar och är har ett flexibelt förhållningsätt. Du finns till för alla elever på skolan och har eleven i centrum när du arbetar.  

Övrigt
För behörig sökande är tjänsten tillsvidare.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Katarina Vågerdal, 036-10 39 74
Bitr rektor Thomas Dahlgren, 036-10 66 04
Lise-Lotte Åkerberg, Lärarförbundet, 036-10 73 47

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.