search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kock

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMåltidsorganisationen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-02-01
Sista ansökningsdag2019-01-13
Referensnr18-60-1684
Publicerad2018-12-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Måltidsorganisationen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-02-01
Sista ansökningsdag
2019-01-13
Referensnr
18-60-1684
Publicerad
2018-12-14

Är du en ansvarstagande kock med fokus på det lilla extra? Vill du jobba med tillagning av goda och hälsosamma måltider med barn och ungdomar i fokus? Då ska du söka jobb som kock på Utbildningsförvaltningen!

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mat och som vill vara med och ta ansvar. Att du sätter våra gäster i centrum är en självklarhet för oss.

I våra kök arbetar vi med professionell matlagning på dagtid med trygga anställningsvillkor samt bra friskvårdserbjudanden.

Köken har modern utrustning med kapacitet med varierande 80-1000 portioner per dag beroende på vilken enhet köket tillhör. Vi har kök i cirka 50 skolor och cirka 100 förskolor där det serveras mat dagligen. När vi lagar mat från grunden resulterar det i goda och näringsriktiga lunchrätter, frukost och mellanmål. Vi är en del av skoldagen och vill ha ett gott samarbete med övrig verksamhet. Vi vill att kvalitet, miljö och service genomsyrar vår verksamhet!

Vilka är vi?
Kostorganisationen driver sedan januari 2018 måltidsverksamheten i köken inom grundskola och förskola. Vi är nu en egen organisation som fortfarande är under uppbyggnad. Vi har spännande och viktigt uppdrag där vi kan påverka barn- och ungdomars matvanor och hälsa för resten av deras liv. Vårt uppdrag är att laga goda och näringsriktiga måltider till alla barn och ungdomar som är våra gäster. Verksamhetsansvarig är kostchef på utbildningsförvaltningen. Det är tolv kökschefer som ansvarar för varsitt område. Din närmsta chef är kökschef för området. Vi har flertalet mycket moderna välutrustade storkök där det arbetar 1:e kockar, kockar och köksbiträden. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skicka gärna in din ansökan så snabbt som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Om du har önskemål var du vill arbeta ange gärna det i din ansökan. Vi vet att i nuläget behöver vi rekrytera till bland annat följande kök på grund av pensionsavgångar och utökning av verksamhet; på grund av intern rotation kan det bli andra skolor och förskolor som blir aktuella. Välkommen in i vårt glada gäng!

Vi söker i nuläget kockar i både förskolekök och i skolkök samt kock pool som kan arbeta i olika områden. När du ansöker kan du i urvalsfrågorna fylla i vad du önskar att arbeta.

Det här får du arbeta med
Som kock hos oss deltar och medverkar du i all daglig praktisk verksamhet i köket utifrån gällande schema. Huvudansvaret är att tillaga mat utifrån gällande riktlinjer. Du är underställd kökschefen som ansvarar för ett geografiskt område med flera kök. I köken arbetar allt från en till tio personer beroende på kökets storlek och i kökets team ingår allt från 1:e kock, kockar och köksbiträden.

Kompetenskrav
Vi vill att du är en person som är skicklig och självständig inom ditt yrke och som utstrålar yrkesstolthet och brinner för att laga god mat till dina gäster! Vi söker dig som är utbildad kock gärna med arbetslivserfarenhet inom yrket. Du är positiv, kompetent, lyhörd och flexibel som person. Du ska vara van att arbeta själv eller i en grupp och vara serviceinriktad. Du sätter alltid dina gäster i centrum. Med kvalitet och ekonomisk medvetenhet ser du möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor mot framtida mål. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Det är viktigt att du behärskar svenska väl både i tal och skrift du behöver också ha körkort för flera av tjänster

Vill du veta mer?
Kontakta någon av våra kökschefer som kan svara för alla köken: Christoffer Johansson 036-105594 Madeleine Häggblad 036-10 55 86. Zorica Topic 036-105596. Johan Öhlin 036-10 63 67.
Om du vill ha information om ett särskilt kök så kan kökscheferna hänvisa dig vidare.
Kommunal 036-10 57 27

Urval, intervjuer och anställningar kan ske löpande under annonstiden så ansök gärna därför så snabbt som möjligt!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.