search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSärskild verksamhet Regnbågen Öxnehaga fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-01-27
Referensnr18-60-1594
Publicerad2018-12-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Särskild verksamhet Regnbågen Öxnehaga fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-01-27
Referensnr
18-60-1594
Publicerad
2018-12-14

Arbetsplatsbeskrivning
Regnbågen är en av Jönköpings kommuns särskilda förskolealternativ. Här går barn med diagnos inom AST (autismspektrumtillstånd). Personalen arbetar utifrån ett tydliggörande förhållningssätt, lågaffektivt bemötande samt alternativ kommunikation.
Regnbågen är från och med våren 2019 placerad på Gethagens förskola och kommer att utvidga sin verksamhet. 
Gethagen är en av fyra förskolor som tillsammans bildar Öxnehag förskoleområde. Alla förskolor ligger nära varandra och har närhet till en underbar natur. Tillsammans strävar vi efter att barnen på Öxnehaga ska få en bra grund i det livslånga lärandet. Våra värdeord för verksamheten är Trygg, Lärande och Rolig. Vår vision är att i mötet med barn och vårdnadshavare skapa en verksamhet som utvecklar språk och identitet. Som stöd i detta arbete har vi tillsammans utarbetat en pedagogisk handlingsplan. Öxnehaga är ett mångkulturellt område med många spännande möten som berikar verksamheten
Det är bra bussförbindelser till Öxnehaga och det är nära till Huskvarna station.

Arbetsuppgifter
Du medverkar även till att utforma en trygg, positiv och lärande miljö med god balans av undervisning och omsorg. Vår pedagogiska ide bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta redskap är pedagogisk dokumentation. Tillsammans med övriga i arbetslaget planerar, genomför, utvecklar, dokumenterar och utvärderar du verksamheten enligt vårt uppdrag i Läroplanen. 
Arbeta utifrån ett tydliggörande förhållningssätt för att stärka barns utveckling och lärande.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Meriterande är erfarenhet av arbete med barn inom AST. Har du kunskaper om metoder för alternativ kommunikation, lågaffektivt bemötande samt ett tydliggörande förhållningssätt är även det meriterande.

Som person har du förmågan att se barns olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får barnen att växa och utvecklas.
Du känner stolthet för ditt arbete och vill göra skillnad. Du har lätt att samarbeta är positiv. flexibel och lyhörd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Upplysningar
Charlotte Sundqvist
Förskolechef
Tel. 036 102413
charlotte.sundqvist@jonkoping.se

Lena Boström
Specialpedagog
tel. 036 107084
lena.bostrom@jonkoping.se

Annika Nero
Lärarförbundet
tel 036 107833
annika.nero@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.