search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning mot fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlunds skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-11-18
Referensnr18-60-0814
Publicerad2018-11-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlunds skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-11-18
Referensnr
18-60-0814
Publicerad
2018-11-09

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänsten som lärare med inriktning mot fritidshem på Rosenlundsskolan!Rosenlundsskolan är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På skolan finns grundskola med fritidshem, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritidshem.Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköping, men vi har också nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM, Ungdomens hus och Upptech.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på en av våra fritidshemsavdelningar på grundskolan. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet, i samarbete med övriga fritidspedagoger. En del av arbetet består av skolsamverkan i en av våra förskoleklasser och sker i samverkan med förskoleklassens lärare.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har examen som fritidspedagog eller som lärare med inriktning mot fritidshem.

Övrigt
Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till besltällningen av belastningsregistret nedan;https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00Anders Berlin, bitr rektor, 036 - 10 63 63Annelie Gustafsson, Lärarförbundet, 036 - 10 58 67Emilia Stomberg Käll, Lärarförbundet, 036 - 10 76 76

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.