search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Badmästare med utökat uppdrag

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-23
Referensnr18-42-0028
Publicerad2018-11-09
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-23
Referensnr
18-42-0028
Publicerad
2018-11-09

Arbetsplatsbeskrivning
Mitt i Råslätts hjärta ligger Stadsgården, en byggnad med bibliotek, fritidsgård, idrottshall, samlingslokaler, simhall, familjecentral/öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Årligen passerar tusentals besökare genom vår entré för att simma, leka, läsa, lära och bara vara.  

Stadsgårdens förutsättningar innebär stora utmaningar och stora möjligheter; på Råslätt finns drygt femtusen invånare som engagerar sig i ett stort antal föreningar, församlingar och intressen. Råslätt är ett mångkulturellt nav där de flesta hälsar kända som okända med ett leende i större utsträckning än på många andra platser i Jönköping. Råslätt har en anda som ”alternativa media” skulle definiera som icke-svensk i negativ mening, men den mer sansade bedömaren kanske skulle säga att det finns stora hjärtan på Råslätt och en lokalpatriotism som påminner om att bo i ett mindre samhälle på landet.

Under 2016 infördes en ny organisation med en gemensam enhetschef för alla Kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter på Stadsgården. För varje verksamhet finns det en ansvarig verksamhetssamordnare som har ett utökat ansvar för att utifrån mål och uppdrag ha fokus på att den samlade verksamheten fungerar och utvecklas.

När ett fönster stängs, öppnas ett fönster: vår nuvarande verksamhetssamordnare ska jobba som fritidsledare istället och därmed utlyses en tjänst som badmästare med uppdrag som verksamhetssamordnare. 

Arbetsuppgifter
Verksamhetssamordnaren fungerar som enhetschefens förlängda arm ut i verksamheten. Verksamhetssamordnaren och enhetschefen stämmer av övergripande verksamhetsfrågor och lokala behov kontinuerligt.

I verksamhetssamordnarens uppgifter ingår bland annat ledning och fördelning av det dagliga arbetet, vikarieanskaffning, inköp och fakturahantering, intern och extern samverkan, visst utvecklingsarbete, administration, kassahantering och bemanning av reception samt ordinarie uppgifter som badmästare – städ, simundervisning samt gruppaktiviteter.

Kompetenskrav
Tjänsten kräver gymnasieutbildning med påbyggnad diplomerad massör/simlärare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt godkänt dyk-och livräddningstest.

Det är meriterande med badmästarutbildning/poollivräddarutbildning, vattengymnastikutbildning, gruppträning och receptionsvana.

Du är positiv och flexibel person som är van att kommunicera med olika slags människor och har ett gott bemötande. Du är vidare serviceinriktad, ansvarsfull och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.Om det blir aktuellt med en anställningsintervjuv önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vi erbjuder bland annat: 
 - Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar  
 - Rabatt på länstrafikens årskort och biobiljetter  
 - Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag)
 - En trivsam arbetsmiljö

Övrigt
Arbetsprover tillämpas.Arbetet innebär morgon, kvälls- och helgtjänstgöring.
Uppdraget som verksamhetssamordnare är tidsbegränsat och gäller t o m 2019-12-31.

Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Upplysningar
Enhetschef Hugo Ranerås, tfn 036-106698, hugo.raneras@jonkoping.se
Kommunal: Andreas Klang, 036-372620

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.