search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Receptionist

FörvaltningKultur- och fritidsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-23
Referensnr18-42-0026
Publicerad2018-11-09
Förvaltning
Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-23
Referensnr
18-42-0026
Publicerad
2018-11-09

Arbetsplatsbeskrivning
Mitt i Råslätts hjärta ligger Stadsgården, en byggnad med bibliotek, fritidsgård, idrottshall, samlingslokaler, simhall, familjecentral/öppen förskola och högstadieskola under samma tak! Årligen passerar tusentals besökare genom vår entré för att simma, leka, läsa, sporta, lära och bara vara.

Stadsgårdens förutsättningar innebär stora utmaningar och stora möjligheter; på Råslätt finns drygt femtusen invånare som engagerar sig i ett stort antal föreningar, församlingar och intressen. Råslätt är ett mångkulturellt nav där de flesta hälsar kända som okända med ett leende i större utsträckning än på många andra platser i Jönköping.

Alla Kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter på Stadsgården har en gemensam enhetschef på plats i huset. För varje verksamhet finns det en ansvarig verksamhetssamordnare som har ett utökat ansvar för att utifrån mål och uppdrag ha fokus på att den samlade verksamheten fungerar och utvecklas.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en receptionist som kan bemanna receptionen och står för god kund- och medborgarservice genom att besvara frågor, hantera kassan, göra vissa inköp, sköta lite fakturor och ekonomi, boka och ha tillsyn över lokaler, hantera felanmälningar, sköta vissa enklare vaktmästaruppgifter och samverka med övriga verksamheter i huset.

Kompetenskrav
Eftergymnasial utbildning samt tidigare erfarenhet av receptionistarbete krävs.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet: det är väldigt viktigt att du kan hantera besökare i alla åldrar och sinnesstämningar, med varierande bakgrund och förutsättningar. Vidare är det viktigt med en förståelse för olikheterna och likheterna mellan verksamheterna som ryms under samma tak; som receptionist är du bokstavligen placerad mitt i huset och servar inte bara våra besökare utan även föreningar och övriga anställda på Stadsgården.

Belastningsregister
För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn.Om det blir aktuellt med en anställningsintervjuv önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Vi erbjuder bland annat: 
 - Gratis bad och träning på förvaltningens badanläggningar  
 - Rabatt på länstrafikens årskort och biobiljetter   
 - Förmånscykel (genom bruttolöneavdrag) 
 - En trivsam arbetsmiljö

Övrigt
Arbetet innebär tjänstgöring på kvällar och helger.
Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden.
Vi har rökfri arbetstid/anläggning.

Upplysningar
Enhetschef Hugo Ranerås, tfn 036-106698, hugo.raneras@jonkoping.se
Vision Maria Carlsson tel. 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Kultur- och fritidsförvaltningen
Kultur- och fritidsförvaltningen driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar.
Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.