search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsErik Dahlbergsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-61-0125
Publicerad2018-11-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Erik Dahlbergsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-61-0125
Publicerad
2018-11-08

Vilka är vi?
Erik Dahlbergsgymnasiet (ED) – en av Sveriges bästa och mest kreativa studiemiljöer för ungdomar i utveckling. Visionen nås via de prioriterade målen, Kunskap, Värdegrund och Kreativitet. På ED går ungefär 1500 elever på programmen EK, NA, SA, TE, VF, VO samt Introduktionsprogrammen. De cirka 160 i personalen arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för skolans ungdomar. IKT är ett naturligt inslag i skolans vardag. Samtliga elever och lärare har en egen bärbar dator. Se även www.edgymnasiet.se.  

Varför söker vi dig?
På grund av att en av våra skoladministratörer bestämt sig för att söka sig vidare söker vi nu dig som vill ta plats bland våra två erfarna skoladministratörer och stötta skolans personal, elever och vårdnadshavare i frågor rörande bland annat elevregistrering. Som skoladministratör kommer du att tillhöra den personal som leds av den administrativa chefen. I arbetsgruppen ingår, förutom skoladministratörerna, även övrig administrativ personal samt servicetekniker och bibliotekarie. 

Vad behöver du ha för erfarenhet?
Grundförutsättningen för tjänsten är att du har som lägst en gymnasieexamen samt någon form av administrativ arbetslivserfarenhet, har du dessutom eftergymnasial utbildning ser vi det som mycket meriterande. 

Vidare är det för tjänsten en förutsättning att du har goda datorkunskaper. Har du erfarenhet av att arbeta i de affärssystem som finns inom Jönköping kommuns Utbildningsförvaltning är även detta meriterande. Likaså är det meriterande, men inget krav, om du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med varierande datamängder, statistikframtagning eller administrativt arbete inom utbildningsväsendet. 

Som person har du…
… ett starkt eget driv och är ansvarstagande i din roll. Eftersom arbetsdagen kommer ha varierande arbetsuppgifter ställs det krav på dig att vara flexibel och öppen för att ta dig an nya utmaningar.

Samarbete kommer naturligt för dig och du ser det som en självklarhet att vara en lagspelare gentemot dina kollegor. Under vissa perioder kommer du behöva arbeta under tidspress därför är det viktigt att du är effektiv i ditt arbetssätt utan att göra avkall på kvaliteten. 

Då denna tjänst kräver att du har förmågan att skapa goda relationer med myndigheter, arbetskollegor och rektorer samt elever och deras vårdnadshavare kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vad kommer dina arbetsuppgifter att vara?
Som skoladministratör kommer ditt arbete till största delen vara förlagt till elevregistreringen och innefattar i stora drag elev-, betyg- och schemaregistrering samt valhantering och att bistå en av våra rektorer med elevadministrationen. Utöver det kan allmän informationsgivning åt elever, lärare och besökande samt diverse övriga sedvanliga administrativa göromål komma att förekomma. 

Du kommer att sitta i ett kontorslandskap med dina två skoladministratörskollegor och arbeta med datorn som främsta arbetsverktyg. Arbetet utförs i huvudsak i MS Office-miljö, främst Word och Excel, samt i de UBF-specifika systemen Tieto Education, Procapita och Vklass. Känner du att du är extra duktig i Office eller har tidigare erfarenhet av de övriga systemen? Glöm då inte att skriva med det i din ansökan! 

För att underlätta rekryteringen…
… ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker eller vid eventuell intervju. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.  

Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.

Observera att intervjuer kan komma att ske innan dess att sista ansökningsdatum löpt ut, tveka därför inte med att inkomma med din ansökan snarast! 

Upplysningar
Administrationschef, Jacob Zetterlund tel. 036-10 62 20
HR-konsult, Irma Cavka, tel. 036-10 62 08
Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.