search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Näringslivsutvecklare landsbygd

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsNäringslivsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-11-26
Referensnr18-04-0042
Publicerad2018-11-07
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Näringslivsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-11-26
Referensnr
18-04-0042
Publicerad
2018-11-07

Vi söker dig som vill jobba med en dynamisk sektor mitt i Jönköpings näringsliv!

Näringslivet i Jönköpings kommun utvecklas starkt inom alla branscher, inte minst de gröna näringarna. Jönköpings kommun arbetar för att hela kommunen ska leva och att landsbygderna utvecklas socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart. Näringslivsavdelningen söker nu en medarbetare till en befintlig tjänst som näringslivsutvecklare med fokus på landsbygdsutveckling.

Avdelningen tillhör Stadskontoret, består av sex medarbetare och kontoret ligger i Rådhuset.

Arbetsuppgifterna handlar sammanfattningsvis om att tillsammans med offentliga, ideella och privata aktörer stödja initiativ till projekt och insatser på landsbygderna. Exempel på arbetsuppgifter:- Utveckling och genomförande av ett kommunalt landsbygdsprogram- Deltagande inom lokalt ledd utveckling- Stötta satsningar inom föreningslivet- Utveckling av privat och offentlig service - Stöd till kommunens fysiska planeringsarbete på kort och lång sikt- Utveckling av gröna näringar- Företräda Jönköpings kommun gentemot organisationer på lokal och nationell nivå inom gröna näringar.

Utanför ovanstående fokusområden kommer du att delta i avdelningens övriga arbetsuppgifter i olika omfattning beroende på arbetsbelastning, tidigare erfarenhet och intresseområden.

Vi tror att du har erfarenhet av arbete med gröna näringar och hållbarhetsfrågor inom offentlig eller privat verksamhet. Du har arbetat med projektledning och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Meriterande är ett välutvecklat nätverk inom området och erfarenhet från arbete med den ideella sektorn. Sannolikt har du drivit ett eget företag inom de gröna näringarna. 

Tjänsten kräver att du är naturligt social, ansvarstagande och en bra lagspelare. Du ser helhetsperspektivet, men har inga problem att sätta dig in i detaljer. 

För att lyckas i rollen skall du ha en högskoleutbildning, gärna tvärvetenskaplig, med inriktning mot relevanta områden för tjänsten.

Intervjuer kommer att utföras löpande, skicka därför in din ansökan snarast.

Eventuella frågor besvaras av Sven Rydell, Näringslivschef. Han är lättast att nå via e-post: sven.rydell@jonkoping.se. Hans telefonnummer är 036-10 55 08.

Fackliga företrädare når du via: www.jonkoping.se/fackligastk 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.