search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag190107 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-25
Referensnr18-61-0115
Publicerad2018-11-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
190107 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-25
Referensnr
18-61-0115
Publicerad
2018-11-06

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. Vi är ett av Sveriges ledande idrottsgymnasier och satsar för att bli ännu bättre. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är ungefär 200 anställda där våra gemensamma ledord är Glädje, Trygghet, Engagemang, Professionalism och Utmaning.

Vad gör vi?
På Sanda utbildningscentrum erbjuder vi våra elever goda förutsättningar att kombinera studier och idrott genom att arbeta med helheten i elevens lärande. Vi fokuserar på att utveckla elevens förmågar i alla skolan ämnen, i sin idrott och sociala kompetens.

Vad innebär arbetet?
Som skolkurator ingår du i skolans elevhälsoteam som tillsammans arbetar hälsofrämjande och förebyggande. Du ingår också i boendeteamet som stöttar idrottselever som bor på skolans elevboende. Skolkurators arbete är direkt riktat till elever eller indirekt via lärare för att stödja enskild elev. Du kommer att arbeta med psykosocialt och kurativt stöd till elever där samtal kan vara stärkande, vägledande och bearbetande. I rollen ingår även att ha samarbete med externa instanser samt arbete med relevanta handlingsplaner. Kuratorerna i kommunen ingår i handledningsgrupper som träffas regelbundet.

Vem söker vi?
Du har socionomexamen och erfarenhet som skolkurator. Det är fördelaktigt om du tidigare har arbetat med barn/elever med psykosociala behov. Du vill arbeta i en pedagogisk miljö, tycker om att möta ungdomar i olika sammanhang och har goda kunskaper om digitala verktyg. Vi på Sanda Utbildningscentrum fäster stor vikt på personlig lämplighet där vi värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

 Du är...

-lyhörd och empatisk
-flexibel och har en förmåga att arbeta självständigt
-kommunikativ och har en god samarbetsförmåga 

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdatumet, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vid frågor kontakta:
Henrik Ader, rektor - henrik.ader@jonkoping.se, 036-106472
Johanna Öhrström, rektor - johanna.ohrstrom@jonkoping.se, 036-106350

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.