search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetsadministratör till Hälso- och sjukvårdsfunktionen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-19
Referensnr18-71-0215
Publicerad2018-11-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-19
Referensnr
18-71-0215
Publicerad
2018-11-05

Vilka är vi?
Socialförvaltningen omfattar äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg och funktionen för ensamkommande barn och unga. Våra medarbetare arbetar med människor i alla åldrar och livssituationer - barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning.

Vi söker nu dig som vill arbeta som enhetsadministratör inom Hälso- och sjukvårdsfunktionen. Hälso- och sjukvårdsfunktionen är uppdelat i 11 team plus ett hemtem och har totalt ca 450 medarbetare.

Vad innebär tjänsten?
Tjänsten avser en tillsvidareanställning som enhetsadministratör för hälso- och sjukvårdsteam 9 och 10, din huvudsakliga placering är på Råslätt där team 9 har sina lokaler. Arbetet innebär övergripande administrativa uppgifter såsom personaladministration, dokumenthantering och fakturahantering. Du fungerar som något av en expert på Office programmen och på flera av våra IT-system, främst personal/lönesystem. Du introducerar och handleder nya medarbetare i båda teamen i bland annat personalsystemet. Du samarbetar i både stort och smått med chefer och arbetskamrater inom de båda teamen, vid behov kan du även behöva vara en resurs för andra delar av HS-funktionen. Du tar initiativ och är engagerad och ser områden för förbättringsåtgärder vilka du gärna delger och tar itu med. Förbättrings- och utvecklingsarbeten kan planeras tillsammans med kollegorna, stabs- och enhetsadministratörer eller gemensamt med övriga medlemmar i teamens grupper för Ständiga förbättringar.

Vem söker vi?
Du ska ha gymnasieutbildning inom administration eller ekonomi och gärna en lämplig påbyggnadsutbildning för området administration. Erfarenhet av arbete med ekonomi- och personaladministration är meriterande. Fördelaktigt är att ha vana av bemanningsfrågor för personal med schemalagd arbetstid. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, har goda datakunskaper och kan formulera dig väl i skrift. Flexibilitet, samarbetsförmåga, ansvarstagande, noggrannhet och servicekänsla är egenskaper vi värdesätter högt.

Vi erbjuder
- Ett omväxlande arbete där alla dagar ser olika ut
- Flexibel arbetstid
- Kortare arbetstid juni-augusti
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första anställningsåret
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande. Vid behov kan ytterligare rekrytering bli aktuellt utifrån denna annons.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Lena Enochsson Palm, 036-10 22 41 alt. lena.enochsson-palm@jonkoping.se
Fackliga företrädare, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.