search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i Sva + annat ämne, grundskolan senare år/gymnasiet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet och Per Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07 eller enl. ök.
Sista ansökningsdag2018-11-18
Referensnr18-61-0120
Publicerad2018-11-05
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet och Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07 eller enl. ök.
Sista ansökningsdag
2018-11-18
Referensnr
18-61-0120
Publicerad
2018-11-05

Vi söker lärare till Bäckadalsgymnasiet och Per Brahegymnasiet!
Vi söker två legitimerade lärare i SVA (svenska som andra språk) och annat ämne, en till respektive skola. Erfarenhet av undervisning av flerspråkiga elever är meriterande då du på Per Brahegymnasiet huvudsakligen kommer undervisa mot IMS (Språkintroduktion). Som person är du ansvarsfull, social samt flexibel och din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt. Du är intresserad av att vara med och utveckla den pedagogiska verksamheten med fokus på undervisning och elevernas lärande, har en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Gymnasieskolorna:
Hos oss möter du några av stans bästa och mest engagerade lärare som motiverar, inspirerar och utmanar sina elever. Det skapar förutsättningar för två riktigt bra skolor där eleverna får kunskaper de har nytta av resten av livet.

Bäckadalsgymnasiet är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Idag finns utbildningarna BA, EE, FT, RL, IN, HV, HT, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO samt lärlingsutbildning och lärvux). Till läsåret 2019/2020 startas SA och EK på skolan. Vi är ungefär 200 medarbetare och 1200 elever. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet. Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1250 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA, IB och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner. Läs mer om Per Brahegymnasiet.

Dina arbetsuppgifter:
Består av undervisning i SVA (svenska som andra språk) och annat ämne. Du kommer också att ta del av och ansvar för de arbetsuppgifter som finns inom programarbetslag och klasslärarlag. Utöver detta har du liksom övriga lärare på skolan uppgifter som bland annat mentorskap. Du blir vidare en del av skolans helhet och samarbetar med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning och övrig skolpersonal. Du skapar miljöer som främjar elevernas utveckling och lärande samt deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg. Tänk på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret (för arbete inom skola eller förskola) och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Var god ange även minst två referenser i samband med din ansökan.

Vill du veta mer?
Per Brahegymnasiet Vik. Rektor: Jan Birgersson, tel: 036-10 59 32 , mail: jan.birgersson@jonkoping.se Gymnasiechef: Oskar Cronodal, tel: 036-10 54 72, mail: oskar.cronodal@jonkoping.se Lärarnas Riksförbund: Fredrik Söderhjelm LR, fredrik.soderhjelm@jonkoping.se

BäckadalsgymnasietRektor: Malin Kling, tel. 036-10 62 86, mail: malin.kling@jonkoping.seLärarförbundet: Karin Hagenlund, tel. 0739-08 49 36, mail: karin.hagenlund@jonkoping.seLärarnas Riksförbund: Katarina Nitare, mail: katarina.nitare@jonkoping.se

Fackliga UBF

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.