search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskolechef biträdande

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckalyckans förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-15
Referensnr18-60-0972
Publicerad2018-11-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckalyckans förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-15
Referensnr
18-60-0972
Publicerad
2018-11-01

Vill du arbeta hos en stor och trygg arbetsgivare? Tycker du det är viktigt att ingå i en engagerad chefsgrupp med hög kompetens? Är möjlighet till chefsutveckling intressant? Är det viktigt för dig att driva pedagogisk utveckling? Tror du att mindre barngrupper och hög lärartäthet bidrar till god kvalitet inom förskolan? Då ska du välja Jönköpings kommun som arbetsgivare! Att vara chef och ledare i utbildningsförvaltningen är ett stimulerande, utmanande, ansvarsfullt och angeläget uppdrag. Vårt chefs- och ledarprogram syftar till att förtydliga ditt ansvar och skapa förutsättningar för dig att klara ditt uppdrag på bästa sätt. Att vara chef hos oss innebär stor frihet under ansvar samtidigt som du alltid är omgärdad av kompetenta kollegor och stödfunktioner som ger dig förutsättningar att lyckas. 
Välkommen till oss på Bäckalyckans förskoleområde!
Bäckalyckans förskoleområde ligger i centrala Jönköping på väster och omfattar förskolorna Solstickan, Bäckalyckan, Junedal samt Västra, alla på bekvämt gångavstånd från varandra. Här har vi ett positivt och öppet klimat med högt i tak. Vi är ca 80 medarbetare och har drygt 300 förskoleplatser. En del av vår verksamhet är 3 stjärnor som är en av delning på Solstickans förskola, där har vi öppet dygnet runt, veckans alla dagar. Vårt förskoleområde är föregångare i arbetet med ”planeringsmåndagar”, vilket är mycket väl inarbetat. Det innebär att vi skapar goda förutsättningar för att planera den pedagogiska verksamheten genom att vi samordnar och gör vår planeringstid tillsammans. Framöver har vi prioriterade mål kring Hållbar Utveckling och Jämställdhet. Vi kommer också att under hösten 2019 delta i IT för bättre lärande. 
Vad innebär det att vara biträdande förskolechef?
I din roll som biträdande förskolechef har du tillsammans med förskolechefen ett ledande uppdrag såväl operativt som strategiskt med utgångspunkt i förskolans värdegrund och lärande. Du kommer bistå chefen i det pedagogiska ledarskapet vilket är centralt för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. I rollen ingår också att stötta förskolechefen i administrativa uppgifter. Vid förskolechefens frånvaro är det du som ansvarar för enheten. Du kommer ha din arbetsplats i rummet bredvid förskolechefen på Solstickans förskola. 
Vem söker vi?
Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete. Du är väl insatt i styrdokumenten och har god erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete i förskolans verksamhet. Det är en merit om du har deltagit i någon utbildning för ledning och styrning.  Du har goda kunskaper gällande IKT. Vi söker dig som kan fatta tydliga beslut, kommunicera dem med dina medarbetare samt följa upp resultat. Du är tydlig i din framtoning, initiativrik, trygg i dig själv och lyhörd för din omgivning. Du är medveten om din roll som ledare/arbetsgivarrepresentant och strävar efter ett gott samverkansklimat. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och som ledare agerar du med omdöme i uttalande och beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 
Övrigt
Tjänsten är en 3 års visstidsanställning som biträdande förskolechef med en tillsvidareanställning som pedagog i botten. 
Upplysningar
Anna Backehed, Förskolechef, tfn 036-10 72 06 Peter Lindström, Chef Förskola, tfn vxl 036-10 50 00 Fackliga organisationer www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.