search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolvaktmästare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlunds skolområde F-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01
Sista ansökningsdag2018-11-18
Referensnr18-60-0989
Publicerad2018-10-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlunds skolområde F-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01
Sista ansökningsdag
2018-11-18
Referensnr
18-60-0989
Publicerad
2018-10-31

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänsten som skolvaktmästare på Rosenlundsskolan!Rosenlundsskolan är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På skolan finns grundskola med fritidshem, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritidshem.Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköping, men vi har också nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM, Ungdomens hus och Upptech.

Arbetsuppgifter
Som skolvaktmästare på Rosenlundsskolan har du ett mycket omväxlande och stimulerande arbete. I arbetsuppgifterna ingår till exempel: Mottagning/hantering av gods, hantering och löpande underhåll av verksamhetens inventarier och utrustning t ex montering av inredning/möbler, internflyttar samt mindre reparationer. Kontroll av lokaler utifrån säkerhet såsom t ex brandsäkerhet och uppföljning av skyddsronder, felanmälan av fastighet, miljöarbete och hantering av återvinning. Samverkan i olika frågor med kommunens tekniska kontor samt externa aktörer.  Inköp av förbrukningsmaterial och inventarier samt vissa kontakter med leverantörer. Arbetet planerar du tillsammans skolans ledning och personal. På skolan finns också ytterligare en skolvaktmästare med vilken du kommer att planera och samarbeta kring det dagliga arbetet.

Kompetenskrav
Du har någon gymnasial utbildning eller motsvarande och gärna även några års yrkeserfarenhet av servicearbete eller tekniskt arbete. Vi söker dig som kan ta egna initiativ samtidigt som du är en lagspelare. Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild för barn och elever.Det är bra om du kan prioritera vad som ska göras på en gång och vad som kan vänta till senare och tycker dagen blir roligare om det dyker upp oväntade arbetsuppgifter. Som person behöver man vara en ansvarsfull, säkerhetsmedveten, flexibel och samarbetsvillig person med ett servicemedvetet kundbemötande. Man behöver även ha en god fysik och framförallt "stark rygg" eftersom det ibland förekommer tunga lyft. Att ha intresse för teknik och vara "händig" och kunna fixa till det som behöver lagas är andra nödvändiga egenskaper. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet från arbete i skolmiljö. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställningen av belastningsregistret nedan;https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00Anders Berlin, bitr rektor, 036 - 10 63 63Fackliga företrädare nås via kommunens växel: 036 - 10 50 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.