search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ungdomsbehandlare till HVB Kärrarps gård (natt)

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och familjeomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning80% ca
Tillträdesdag2019-02-01
Sista ansökningsdag2018-11-13
Referensnr18-70-0181
Publicerad2018-10-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och familjeomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
80% ca
Tillträdesdag
2019-02-01
Sista ansökningsdag
2018-11-13
Referensnr
18-70-0181
Publicerad
2018-10-30

Vilka är vi?
Under 2016 startades HVB Kärrarp för flickor med psykosocial problematik i Jönköpings kommun. Målgruppen är flickor 13–20 år med psykosocial problematik, beteendeproblematik och/eller neuropsykiatriska funktionshinder. Boendet har åtta platser varav en akutplats och placeringarna sker med stöd av SoL eller LVU. Vi har verksamhet igång dygnet runt och har i dagsläget en vaken nattpersonal och en sovande jour under nattetid och 2-3 personal dag- och kvällstid samt samordnare och sektionschef.

Verksamheten bygger på systemteoretisk grund, ett salutogent förhållningssätt. Det som redan fungerar ska tas tillvara. Stor vikt läggs vid social färdighetsträning, arbete med familj och nätverk och fungerande skolgång. Verksamheten har ett tydligt fokus på att skapa goda relationer mellan ungdomar och personal. Att bli förstådd, lyssnad på och tagen på allvar ser vi som en förutsättning för att förändring ska komma till stånd. Ungdomarna ska möta en förutsägbar struktur, intensitet i behandlingen och ständig vuxennärvaro.

Vad innebär tjänsten?
Som ungdomsbehandlare ansvarar du för den nattliga omsorgen av ungdomarna i en hemlik miljö. Tjänsten avser vaken tjänstgöring under natten och några få pass dag/kväll. För tillfället är det två dag/kvälls pass under tre veckors schemaperiod.

Struktur, stöd och förtroende är viktiga delar i arbetet. Din roll blir att skapa lugn och trygghet så att natten blir så bra som möjligt för de som bor här. Att motivativera till bra sömn så att skolgång, fritidsaktiviteter och vardagssysselsättning ska fungera bra. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som lägst har YH-utbildning inom relevant område för tjänsten. Det är en fördel om du är socionom, socialpedagog, arbetsterapeut, sjuksköterska eller har annan relevant högskoleexamen. Utbildning i systemteori, lågaffektivt bemötande, anknytningsteori, dialektisk beteendeterapi och neuropsykiatri är meriterande samt erfarenhet av arbete med ungdomar som har olika typer av problemskapande beteende.

I arbetet är du engagerad, uthållig, stresstålig och nyfiken på människors olikheter. Du är en stabil person som kan ge människor ett respektfullt bemötande och skapa en balans för att nå behandlingsframgång. Vi ser att du är en förtroendeingivande person som kan skapa och bibehålla goda relationer. Administrativ vana är en förutsättning för att hantera dokumentationen i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Före anställning ska utdrag lämnas från Rikspolisstyrelsens belastnings- och misstankeregister enligt bestämmelserna i lagen (2007:171) om registerkontroll vid sådana hem för vård eller boende som tar emot barn.
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
Sektionschef Kristian Frejdh, tfn 036-10 75 89
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.