search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarpsskolans skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-11-12
Referensnr18-60-0947
Publicerad2018-10-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarpsskolans skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-11-12
Referensnr
18-60-0947
Publicerad
2018-10-29

Arbetsplatsbeskrivning
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Det finns en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2018/2019 omfattar Barnarpsskolan fler än 370 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6 och en personalstyrka på ca 65 engagerade personer. Här finns en hjärtlig och välkomnande atmosfär!

På Barnarpsskolan finns tillgång till ett modernt mediatek, IT-pedagog och ett stort elevhälsorteam med specialpedagog och speciallärare. Vi använder närheten till vår skolskog och den närliggande naturen både för att få kunskaper, men också för fritid och rekreation. Inom Barnarps skolområde har vi självklart som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla. Här kommer du att få möjlighet att vara med och utveckla en tillgänglig undervisning för våra elever. Vill du vara en del av oss och vara med och forma framtidens medborgare?

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är en driven, serviceinriktad och initiativrik administratör. Du är utåtriktad, social och har lätt för att komma överens med nya kollegor. Du är även bra på att prioritera på ett effektivt sätt, känner dig bekväm med att arbeta självständigt och vågar be om hjälp när det behövs. Du är noggrann och strukturerad samt har en god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Du är en van IT-användare och sätter dig snabbt in i nya data-system. Som skoladministratör på Barnarpsskolan arbetar du nära skolledningen med bland annat ekonomi- och personaladministration, vikariehantering samt intern och extern kommunikation. Du har en central roll på skolans expedition, där du är ansiktet utåt genom att du ofta blir den första på skolan som möter och tar emot gäster, hjälper och vägleder elever, pedagoger, föräldrar och andra som kommer eller ringer till expeditionen. Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete med goda förutsättningar för personlig utveckling, en arbetsplats med en trygg och välkomnande atmosfär, en miljö som innehåller skratt i vardagen samtidigt som den är drivande och utvecklande mot tillgänglig undervisning för alla. Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor! Känner du att detta passar in på dig så är du varmt välkommen med din ansökan! Vi intervjuar löpande. 
Kompetenskrav
Vi söker dig som:- har minst gymnasieutbildning och gärna ytterligare inom information/kommunikation- har erfarenhet av att arbeta som administratör eller receptionist- är serviceinriktad, driven, strukturerad och noggrann- är initiativrik och självgående men samtidigt bra på samarbete- har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder

Vi vill att du har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du ytterligare utbildning inom information/kommunikation så är det meriterande. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, har arbetat i reception eller på skola.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet utifrån Barnarpsskolans behov och förutsättningar.

Upplysningar
Eva Engström, rektor, 036-103908Christian Syversen, bitr. rektor, 036-103911Anneli Liliekvist, Lärarförbundet, 036-103862, 072-5709067

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.