search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedalsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-11-15
Referensnr18-60-0924
Publicerad2018-10-25
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedalsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-11-15
Referensnr
18-60-0924
Publicerad
2018-10-25

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköping växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Jönköping. Junedalskolan består av ca 850 elever i grundskola, grundsärskola 7–9 samt en verksamhet för elever med stora behov, liknande en AST-verksamhet. Vi arbetar för att eleverna ska nå efter sin förmåga toppen av sin potential. För att eleverna ska kunna nå dit behöver vi bra lärare/personal som kan motivera, stimulera elevernas nyfikenhet och ha höga förväntningar på deras förmåga att utvecklas. Junedalskolan ligger i centrala delarna av Jönköping. Vi har både närheten till city och dess faciliteter och 10 min promenad till Jönköpings stadspark. Junedalsskolan har anor från 1907 då den byggdes som en avdelning inom Östra Folkskolan. Skolan har haft flera olika inriktningar och läsåret 1966/1967 blev skolan en ren högstadieskola.  Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. 

Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta som specialpedagog med ansvar för den specialpedagiska arbetet i framförallt den den grupp med stora behov men även tillsammans med skolans andra specialpedagog samordna skolans övriga specialpedagogiska arbetet. Du har ansvar för dokumentation,  handledning, utredningar och åtgärdsprogram samt att samordna de externa kontakter som behöver tas runt elever. Du kommer att ingå i elevhälsoteamet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är specialpedagog eller är under utbildning till specialpedagog. Erfarenhet av arbete med AST-verksamhet och /eller grundsärskolan samt arbete elever med koncentrations-, uppmärksamhets-, och samspelssvårigheter och inlärningssvårigheterär meriterande. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet.

Övrigt För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk: till belastningsregistret Välkommen med din ansökan!

Upplysningar Frågor och upplysningar om tjänsten lämnas av:
Irena Hanzek, rektor 036–106181
Krister Gren, bitr. rektor 036–103826
Malin Tufvesson Sandblad, Lärarförbundet 036–107448
Daniel Jaenson, Lärarnas Riksförbund 036–106194

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.