search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till minderårig Pojke med autism, Dag och Vaken natt

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning*100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-16
Referensnr18-70-0179
Publicerad2018-10-26
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
*100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-16
Referensnr
18-70-0179
Publicerad
2018-10-26

Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som han eller hon har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär arbetet?
Vi söker nu två nya medarbetare till en minderårig pojke med autism och leopard syndrom som är bosatt i Taberg tillsammans med sin familj. Som assistent arbetar du utefter genomförandeplanen där det främsta målet är att göra medborgarens tillvaro och vardag mer meningsfull genom aktiviteter och inkludering i vardagliga moment. Du arbetar aktivt med stöttning och motivering för att uppnå dessa mål.  

Du arbetar i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. I arbetet ingår omvårdnad som personlig hygien, sondmatning och medicinering. Medborgaren kommunicerar självständig och är delaktig i alla moment. Det kan också förekomma fysiska moment som lyft då pojken är begränsad i sin rörelseförmåga.

Assistansen utförs med enkelbemanning, vilket innebär att arbetet utförs ensamt. Arbetet inkluderar även aktiviteter som skolgång samt kontakt med anhöriga, kollegor och personal på skolan. I din roll ingår också tidsregistrering i TES och dokumentation. Som anställd hos oss kommer du att tillhöra en sammanhållen, engagerad och målinriktad arbetsgrupp på sex medarbetare.  

Vem söker vi?
Vi värderar personlig mognad högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som pojken kan befinna sig i och att du har förståelse för hans integritet är av stor vikt. Du som söker ska vara flexibel då arbetets förutsättningar kan ändra sig. Vidare ser vi att du är självständig då mycket av arbetet utförs ensamt. Utöver självständigt arbete ska du kunna arbeta i grupp då det är många kontaktytor. Dessutom är du en stabil person som behåller lugnet och kontrollen i stressiga situationer. Du är även tydlig i ditt förhållningssätt och har en pedagogisk insikt då det har betydelse för förståelsen mellan dig och pojken. Slutligen har du ett genuint intresse för männiksor och service. Har du vårdutbildning eller erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med bland annat anhöriga samt dokumentation. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?

 • En trygg anställning
 • Flexibelt och varierande arbete
 • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
 • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
 • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
 • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
 • Djur finns i hemmet.
 • Arbetet är förlagt till dag, kväll och vaken natt både vardag och helg.
 • Du blir anställd som personlig assistent i Jönköpings kommun och inte enbart hos medborgaren.
 • Vi söker en medarbetare till dag och en till vaken natt. *Dessa tillsvidaretjänster avser 80%. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.
 • Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Maja Smajic, Enhetschef, 036-107837
Fackliga representanter:http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.