search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare IT

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-13
Referensnr18-60-0708
Publicerad2018-10-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-13
Referensnr
18-60-0708
Publicerad
2018-10-23

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla skolverksamheten i Jönköpings kommun? Skolan står inför stora möjligheter och utmaningar vad gäller digitalisering.Du kommer att tillhöra Utvecklings- och kvalitetsenheten och det team som bland annat ansvarar för IT-stöd kopplat till den pedagogiska IT-utveckling. Medarbetarna på enheten har hög kompetens med starkt fokus på strategiskt arbete och utveckling. Enheten är en stödfunktion för skolledare och lärare och arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla barns- och elevers utveckling och lärande. På enheten finns flera kompetenser, exempelvis inom IT, bibliotek, integration- och jämställdhetsfrågor med koppling till förskolors och skolors kompetensutveckling och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig med stor kunskap om och engagemang för den framtida skolutvecklingen i Jönköpings kommun.

Din roll blir att projektleda utveckling och införande av IT-insatser riktade till utbildningsförvaltningen. Du kan komma att arbeta tillsammans med lärare, skolledare, systemförvaltare, förvaltningsledning, och IT-avdelningens personal för att utveckla och implementera utbildningsförvaltningens digitala tjänster. Förvaltningen jobbar till exempel med lärplattformen Vklass och Office 365 som viktiga tjänster i skolplattformen.

Din centrala uppgift, tillsammans med hela IT-teamet, är att utveckla och stödja användarnas upplevelse av de enskilda digitala tjänsterna samt helhetsupplevelsen av hela den digitala plattformen.

Kompetenskrav
Systemvetarutbildning på högskolenivå eller motsvarande. Meriterande är goda referenser från arbete med liknande uppgifter inom en utbildningsorganisation. Du har god teknisk kompetens och förståelse.

Som person har du hög kommunikativ kompetens och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har också förmåga att arbetea strukturerat och självständigt. Du är lyhörd och serviceinriktad, för att kunna fånga upp och omsätta verksamhetens funktionella krav på de digitala tjänsterna i praktiken. Du har en god samarbetsförmåga.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara långt.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Annett KjellbergEnhetschef036-106701

Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.