search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef till Försörjningsstöd

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIndivid- och familjeomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagApril 2019
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-70-0178
Publicerad2018-10-24
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Individ- och familjeomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
April 2019
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-70-0178
Publicerad
2018-10-24

Vi är stolta över området Försörjningsstöd mycket tack vare våra duktiga och engagerade medarbetare. Under våren 2019 kommer vi att ha två pensionsavgångar varför vi nu söker två nya enhetschefer som vill vara med att leda och driva en fortsatt utveckling av verksamheten.

Vår organisation
Individ- och familjeomsorg inom socialförvaltningen i Jönköpings kommun är uppdelad i fyra områden; barn- och ungdomsvård, missbruksvård, socialjour/våld i nära relation och försörjningsstöd/integration. Området försörjningsstöd/integration omfattar ekonomiskt bistånd, hyresskuldsrådgivning, budget- och skuldrådgivning samt invandrar- och flyktingverksamhet. Inom området arbetar ca 80 medarbetare uppdelade på fyra enheter, vilka leds av fyra enhetschefer.

Vi har ett tydligt fokus på att skapa en sammanhållen och hållbar socialtjänst där våra samlade resurser används så effektivt som möjligt. Under 2019 kommer vi att införa ett nytt verksamhetssystem inom hela socialförvaltningen.

Ditt uppdrag
Som enhetschef kommer du ha personalansvar för ca 20-25 medarbetare inom yrkesgrupperna socialsekreterare, förste socialsekreterare, socialassistenter och enhetsadministratörer. Du ansvarar för att leda och utveckla arbetet i enlighet med förvaltningens mål och riktlinjer samt vårt ledningssystem Dialogen.

Du kommer att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar och till din hjälp finns det en förste socialsekreterare som ansvarar för den dagliga operativa arbetsledningen. Samverkan såväl externt som internt är centralt i tjänsten. I ditt arbete har du stöd av enhetsadministratör, HR-konsult, rekryteringskonsult och ekonom.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har god kunskap om gällande lagstiftning och arbetsområdet och är trygg inom socialtjänstens myndighetsutövning.

Ett aktivt förändringsarbete pågår varför vi vänder oss till dig som är initiativrik och tillsammans med ledning och kollegor har vilja och förmåga att leda och utveckla arbetet inom vårt område. Erfarenhet av arbete i arbetsledande befattning som chef efterfrågas då vi vill att du är självgående och modig i ditt arbete. Dina ledaregenskaper kommer att tillmätas stor vikt.

God ekonomisk kunskap och medvetenhet och förmåga att ha ett helhetsperspektiv på ditt uppdrag och skapa förståelse i verksamheten.Vårt framtida uppdrag kräver omställning av verksamheten där vi genom digitala lösningar och välfärdsteknik aktivt använder befintliga resurser så effektivt och innovativt som möjligt. Du ska vara beredd att aktivt bidra i vårt löpande arbete med att utveckla vårt arbete utifrån våra medborgares perspektiv.

Vi erbjuder
• Delaktighet i ett stimulerande utvecklingsarbete för hela IFO
• Som ny chef kommer du att genomgå ett omfattande chefsintroduktionsprogram
• Flexibel arbetstid
• Kortare arbetstid juni-augusti
• Individuell lönesättning
• Möjlighet till personlig vidareutveckling
• Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot semesterdagar
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
För att skapa möjlighet för en god introduktion och överlämning önskar vi att du tillträder tjänsten under april/maj 2019 då nuvarande befattningshavare går i pension under maj månad.

Upplysningar
Områdeschef Stein Erik Norderhaug, 036-10 60 25
Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.