search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mark- och Exploateringsingenjör

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsMark o Exploatering/Exploatering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-55-0116
Publicerad2018-10-17
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Mark o Exploatering/Exploatering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-55-0116
Publicerad
2018-10-17

Arbetsplatsbeskrivning
Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Vi planerar för framtiden och står inför spännande uppdrag. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning. Vi ansvarar bl.a. för att möjliggöra att målet med en hög bostads-produktion om ca 1 000 lägenheter/ år uppfylls och att det sker i kommunens alla delar. Vi är med och driver spännande omvandlingsprojekt för äldre industriområden samt ansvarar för kommunens alla fastighetstransaktioner och skriver avtal rörande mark- och genomförande-frågor. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande. En avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och där förhandling och avtalsskrivning är en naturlig del av vardagen.

Arbetsuppgifter
Som mark- och exploateringsingenjör garanterar vi varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att vara är aktiv i olika uppdrag och projekt i tidiga planeringsskeden och delta som avdelningens representant i arbetet med detaljplaner. Du kommer också att få förhandla och upprätta såväl genomförandeavtal som andra avtal för överlåtelser och upplåtelser av mark. I arbetsuppgiften ingår även genomförande av markanvisningar av kommunal mark till byggaktörer. I ditt dagliga arbete har du många interna kontakter inom tekniska kontoret och med andra förvaltningar, såväl som kontakter med fastighetsägare, exploatörer och andra kommuninnevånare och du driver ditt arbete i stort kund- och medborgarfokus. Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet.

Kompetenskrav
Vi tror att du har utbildning från relevant utbildning från högskola, gärna lantmätare, och har arbetat några år i branschen. Erfarenhet från liknande befattning inom kommun samt kunskaper inom samhällsbyggnad eller erfarenheter av genomförandefrågor är meriterande. Som person är du kommunikativ, strukturerad, målinriktad, vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt. Du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat fokus i arbetet. Körkort för bil är ett krav.

Övrigt
Vill du ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling, då söker vi dig som är kunnig, positiv och har ett stort engagemang !

Vi erbjuder dig en spännande tjänst på en attraktiv och rolig arbetsplats där du får ha en viktig roll i Jönköpings stadsutveckling.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:• Förutsättningar och vilja till delaktighet• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Verksamhetschef exploatering Lise-Lotte Johansson 036 – 10 57 73
Avdelningschef Linda Helte 036-10 23 81

Sveriges Ingenjörer: Malin Strömberg 036-10 24 45
Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.