search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kemikaliesamordnare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-15 till 2019-06-30
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-60-0863
Publicerad2018-10-16
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-15 till 2019-06-30
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-60-0863
Publicerad
2018-10-16

Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att tillhöra Utvecklings- och kvalitetsenheten.Medarbetarna på enheten har hög kompetens med starkt fokus på strategiskt arbete och utveckling. Enheten är en stödfunktion för skolledare och lärare och arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla barns- och elevers utveckling och lärande. På enheten finns flera kompetenser, exempelvis inom IT, bibliotek, integration- och jämställdhetsfrågor med koppling till förskolors och skolors kompetensutveckling och kvalitetsarbete.Vi söker dig som vill samordna utbildningsförvaltningens arbete med kemikalier gentemot förskola och skola.

Arbetsuppgifter
Som kemikaliesamordnare håller du ihop utbildningsförvaltningens arbete för kemikalier i förskola och skola. Du kommer att samarbeta med vår miljösamordnare och kommunens kemikaliestrateg. I dina arbetsuppgifter ingår att

  • inventera och registrera kemikalier i IChemistry, samt riskbedöma dessa,
  • fastställa rutiner för att hålla registret uppdaterat,
  • skapa en plan och rutiner för kemikalieutbildningar inom ”Giftfri förskola”,
  • skapa ett webbaserat stöd för pedagoger när det gäller frågor om produkter och kemikalier i verksamheten.

Kompetenskrav
Du har relevant högskoleutbildning med kunskap och erfarenhet av att arbeta inom kemikalieområdet.

Som person är du strukturerad och arbetar självständigt mot uppsatta mål. Du drivs av att utföra ditt arbete med hög kvalitet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Annett Kjellberg 036-106701Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.