search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsTeknisk service/Transportcentralen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-10-31
Referensnr18-55-0109
Publicerad2018-10-10
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Teknisk service/Transportcentralen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-10-31
Referensnr
18-55-0109
Publicerad
2018-10-10

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen.
Verksamheten teknisk service består av flera enheter och ansvarar för att tillhandahålla fordon, maskiner, fordonsverkstad, byggutrustning, varor och tjänster inom det tekniska området för kommunal verksamhet. Vi söker nu en enhetschef för tunga fordon- och åkeri. Vi erbjuder ett omväxlande och spännande arbete inom området.

Arbetsuppgifter
Du är fordonsansvarig för tunga lastbilar, traktorer, utrustningar etc. I enheten ingår ett åkeri med tunga lastbilar, och transportledningscentral. Du ansvarar för den dagliga driften, att fordon och utrustning är i trafik- och funktionsdugligt skick enligt gällande lagar och förordningar. Tjänsten innebär inköp och upphandlingar av fordon och är experten inom det fordonstekniska området till övriga förvaltningar. Du har ekonomiskt ansvar och personalansvar för ett tjugotal skickliga medarbetare bestående av lastbilsförare och administrativ transportledning. Vidare arbetar vi nära våra interna kunder och medarbetare, den interna kunden står i fokus samt medarbetares utveckling och trivsel.

Kompetenskrav
Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande kunskaper.
Erfarenhet av fordonsteknik, åkeri - och maskinentreprenadbranschen, upphandlingar, projektledning, ekonomi och personalansvar.
Då rollen innebär att projektleda och samordna fordonstekniska upphandlingar är erfarenhet av LOU meriterande. Du är positiv och ansvarsfull samt trivs med att växla arbetet mellan operativ drift och långsiktigt arbete.
Datorvana är ett krav då vi har flera IT-system till vår hjälp.
B körkort är ett krav.
C körkort är meriterande.

Övrigt
Ledarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av
• Förmåga att visa tillit till medarbetare
• Hög integritet och ett föredömligt agerande
• Mod att leda
• Vilja att utveckla verksamheten

Upplysningar
Rose-Marie Fredriksson, verksamhetschef 036-10 51 82

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Kommunal: Carina Gardewall 036-10 51 00

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.