search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, 5 tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJära Gårds förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagjanuari 2019
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-60-0837
Publicerad2018-10-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Jära Gårds förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
januari 2019
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-60-0837
Publicerad
2018-10-10

5 förskollärare till Jära Gårds förskola på Ekhagen
Tillsvidare, heltidstjänster efter överenskommelsen Om oss: Vi tror att alla kan! Tror du också det? Då är du välkommen till oss! Vår förskola Jära Gård ligger på Ekhagen. Vi har en egen naturgård och promenadavstånd till Bondberget. Våra barn är indelade i 5 grupper och vi är 15 kollegor som jobbar på förskolan. Vi har några av våra kollegor som vid årsskifte blir föräldrar och tar ut sina föräldraledigheter och då behöver vi utöka vår personalgrupp med nya kollegor.


Arbetsuppgifter
Som förskollärare i på Jära Gårds förskola omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Som förskollärare ansvarar du med dina kollegor för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra undervisningen i förskolan. Vi ingår i övningsförskolor dvs. vi tar emot både studenter från Jönköpings Universitet men även barnskötare elever från MOA och Sanda Gymnasiet.


Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är väl insatt i förskolans styrdokument, samt kan omsätta läroplanens mål i det praktiska arbetet. Du arbetar strukturerat och använder pedagogisk dokumentation för att analysera och reflektera tillsammans med både kollegor och barn. Du har goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Som person är du trygg och har en förmåga att känna tillit och omtanke. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att entusiasmera och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. 

Övrigt
Hos oss har du möjlighet till regelbunden planering och reflektionstid samt kompetens- och utvecklingsdagar. Vi möjliggör för alla anställda hos oss att arbeta med många olika It verktyg som t.ex. egen Ipad, projektorer, dokument-kameror, Blue-Bot etc. Vi har arbetskläder för både vår och vinter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Upplysningar
Förskolechef Edita Sabanovic 036 – 102140
Bit. förskolechef Gunilla Persson 036 - 102143
Lärarförbundet Anna Dolk 0703 022748

 
 
 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.