search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Trafikplanerare

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och trafikavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-11-11
Referensnr18-20-0012
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och trafikavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-11-11
Referensnr
18-20-0012
Publicerad
2018-10-09

Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att bli en av 20 medarbetare på utvecklings- och trafikavdelningen på stadsbyggnadskontoret i Jönköpings kommun

Som medarbetare hos oss arbetar du efter politiska riktlinjer med utvecklingen av det framtida Jönköping och utvecklingen av vårt trafiksystem. Vi arbetar efter målsättning att all trafikökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik där resandet med kollektivtrafiken ska fördubblas. Avdelningen ansvarar för ett brett kompetensområde som hållbart resande, myndighetsfrågor, trafiksäkerhet, stadsutveckling, kommundelsutveckling och olika investeringsprojekt.

Vår arbetsplats är centralt belägen med goda buss- och tågförbindelser.

Arbetsuppgifter
Som trafikplanerare i Jönköpings kommun är du en självgående projektledare och utredare, som driver olika projekt inom förvaltningen eller i nära samarbete med andra förvaltningar, myndigheter och konsulter. Du ska arbeta med kollektivtrafikfrågor, trafikanalyser och andra strategiska trafikfrågor. Du kommer även att delta i och leda kommunövergripande och regionala infrastrukturprojekt. Du jobbar i team tillsammans med andra inom avdelningen där du kommer vara huvudansvarig för kommunens kollektivtrafikfrågor. Arbetet innebär mycket kontakt med medborgare i olika trafikfrågor.

Du ska kunna leda och hålla möten med god kvalitet. Du ska behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför politiska beslut och serva politikerna med information. Du ska muntligen och skriftligen kunna presentera dina projekt för allmänheten, politiker och andra grupper.

Kompetenskrav
Vi vill att du som söker har:
- Högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad eller motsvarande. Flerårig yrkeserfarenhet kan ersätta krav på högskoleutbildning.
- God datorvana och gärna kunskaper inom Arcgis och Office-programmen
- God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
- Kännedom om lagen om offentlig upphandling och entreprenadjuridik.
- Erfarenhet inom yrket, särskilt om du har erfarenhet av trafik och kollektivtrafikfrågor.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar
Henrik Zetterholm, avdelningschef utvecklings- och trafikavdelningen, 036-106071
Carlos Trischler, Sveriges ingenjörer, 036-105177
Magnus Blom, Vision, 036-105327

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.