search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skoladministratör

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarums skolområde F-6
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-11-01
Sista ansökningsdag2018-10-17
Referensnr18-60-0761
Publicerad2018-10-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarums skolområde F-6
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-11-01
Sista ansökningsdag
2018-10-17
Referensnr
18-60-0761
Publicerad
2018-10-09

Arbetsplatsbeskrivning
Ljungarums skolområde F-6 ligger i södra delen av Jönköping och består av Strömsbergsskolan F-3 och Ljungarumsskolan F-6. Båda skolorna innefattar förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Sammanlagt ca 395 elever och ca 62 personal. Inom Ljungarums skolområde F-6 arbetar vi målfokuserat och strävar alltid efter att utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara spindeln i nätet och ansiktet utåt eftersom du kommer att arbeta gentemot rektorer, lärare, elever, föräldrar och allmänheten som behöver kontakta skolan. I arbetsuppgifterna ingår administrativt stöd till rektorerna, vikarieanskaffning, schemahantering, frånvarohantering, elevregistrering, fakturahantering, posthantering m.m.

Kompetenskrav
Du som söker har eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller offentlig förvaltning. Goda IT-kunkaper är en förutsättning och du har erfarenhet av att arbeta i olika IT-system/stöd. Du är van vid att arbeta i Wismas personal- och ekonomisystem samt hantera vikarieanskaffning i TimeCare Pool. Du har erfarenhet av att lägga schema i schemaprogrammet TimeEdit.

Vi söker dig som har mycket god social kompetens. Du ska kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt och vara stresstålig. Du bör ha lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är viktigt att du har förmågan att arbeta självständigt, kan ta initiativ och är strukturerad. Du är serviceinriktad och är bra på att prioritera. Erfarenhet av skoladministration är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är förlagd till två skolor vilket gör att B-körkort krävs.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av inlasad eller övertalig personal.

Upplysningar
Rektor Catarina Markus 036-106243
Bitr. rektor Tomas Claesson 036-106241

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.