search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Dagbarnvårdare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPedagogisk omsorg, Jönköpings kommun
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagenligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-11-04
Referensnr18-60-0726
Publicerad2018-10-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Pedagogisk omsorg, Jönköpings kommun
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-11-04
Referensnr
18-60-0726
Publicerad
2018-10-08

Är du vår nästa dagbarnvårdare?
Vi söker nu dagbarnvårdare som vill öppna upp sina hem för verksamhet med små barngrupper i hemmiljö där barnen får vistas i en lugn, trygg och lärorik miljö. Just nu söker Jönköpings kommun dagbarnvårdare till flera områden i kommunen.

Vi är:
Pedagogisk omsorg ingår som en del av kommunens verksamhet för barn i åldrarna 1-12 år. I Jönköpings kommun arbetar 60 dagbarnvårdare med att bedriva pedagogisk omsorg för mindre barngrupper i sina egna hem.
Varje dag har ett planerat pedagogisk innehåll utifrån styrdokument och barns erfarenheter, intressen och behov. Vardagens tillfälligheter tas tillvara för att skapa en rolig och innehållsrik verksamhet med pedagogisk samtal som leder till barns lärande.
Lek och utevistelse är en central plats i vår dagliga verksamhet och vi är ute i alla väder. Verksamheten ska stimulera barns utveckling och lärande och utformas så att den förbereder barnen för fortsatt lärande.

Att vara dagbarnvårdare:
Barnen vistas under dagarna i ditt egna hem tillsammans med andra barn i olika åldrar mellan 1-6 år. Du stödjer aktivt barnets utveckling, lustfyllda lärande och dagliga välbefinnande med förskolans läroplan som vägledning. Som dagbarnvårdare serverar du hemlagad näringsriktig och varierad kost. Du ser till att barnets dag hos dig är rolig, trygg och lärorik. Du har nära, personlig kontakt med barn och föräldrar.
Som dagbarnvårdare i Jönköpings kommun tillhör du ett arbetslag som träffas tillsammans med era barngrupper minst en eller flera dagar i veckan för gemensamma aktiviter. Viss del av verksamheten kan vara förlagd till en gemensam lokal.

Vi söker dig som..:

- Vill erbjuda pedagogisk omsorg i hemmiljö
- Har barnskötarutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
- Har ett lämpligt hem som är tryggt, säkert och hälsosamt med ett tydligt utrymme för att bedriva verksamheten för barnen i.
- Är initiativtagande, självständig, trygg, flexibel, god samarbetsförmåga och kan kommunicera i tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att varje barn känner att "jag kan", "jag duger". Detta är grunden för vårt värdegrundsarbete, där vuxna är goda förebilder.

Vi erbjuder dig:
- Ett självständigt arbete där du planerar, genomför och utvärderar din verksamhet – både enskilt och gemensamt med dina kollegor.
- Möjlighet att ha dina egna barn i barngruppen
- Kompetensutveckling
- Tillgång till gemensam lokal, så kallad poollägenhet som används för barnen vid ev. ledighet.
- Friskvård och andra personalförmåner

Övrigt:
Anmäl dig till vår informationsträff i Stadshuset Huskvarna den 24 oktober, 16.30-17.30 på nedanstående länk.
Länk till film och anmälan till informationsträff

Inför en anställning inom pedagogisk omsorg ska du, enligt lagen om registerkontroll, lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregister

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar:
Chef pedagogisk omsorg, Ylva Magnusson tfn 036-107624
Chef pedagogisk omsorg, Carina Sörman tfn 036-106154
Fackförbund Kommunal tfn vxl 036-105000

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.