search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Rekryteringskonsult

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHR-enheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-12-10 till 2019-12-31
Sista ansökningsdag2018-10-19
Referensnr18-71-0195
Publicerad2018-10-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
HR-enheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-12-10 till 2019-12-31
Sista ansökningsdag
2018-10-19
Referensnr
18-71-0195
Publicerad
2018-10-05

Vill du bli vår nya kollega på rekryteringenheten och arbeta med rekrytering och marknadsföring? Hos oss får du möjligheter att påverka och utveckla ditt eget och verksamhetens arbete.

Vilka är vi?
Socialförvaltningen är en av åtta förvaltningar i Jönköpings kommun med ca 5000 medarbetare varav ca 250 chefer. Socialförvaltningen jobbar med människor i alla åldrar och livssituationer - barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning.
Rekryteringsenheten består av fyra rekryteringskonsulter samt en administratör och är en del av Socialförvaltningens HR-enhet vilken består av ett tjugotal medarbetare. Rekryteringsenheten är en stödfunktion för chefer i rekryteringsärenden och vi arbetar övergripande med att samordna och utveckla rekryteringsprocesser och marknadsföringsaktiviteter. Arbetsplatsen är centralt belägen i Jönköping.

Vad gör vi?
Som rekryteringskonsult är du främst ett stöd för chefer i rekrytering. I vissa fall är du med i hela rekryteringsprocessen och ibland enbart någon del, exempelvis annonsering och urval. Vi på rekryteringsenheten ansvarar för sammanhållning och hanteringen av semesterrekryteringen och en annan viktig del i vårt arbete är att marknadsföra Socialförvaltningen som en attraktiv arbetsgivare. Det innebär bland annat att vi är ute och träffar studenter samt potentiella, framtida medarbetare på mässor, karriärsdagar och skolor.

Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vår interna verksamhet, där internkommunikation och uppföljning av genomförda insatser utgör två viktiga delar. Jobbet som rekryteringskonsult innebär ett spännande och varierande arbete där du kommer att involveras mer eller mindre i alla våra uppdrag – rekrytering, extern/intern marknadsföring samt uppföljnings- och analysarbete. Du kommer också att ingå i en eller flera av HR-enhetens arbetsgrupper där vi utvecklar våra rutiner och verktyg.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom personalområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Vidare har du som söker drivit hela rekryteringsprocesser, allt från annonsering till intervjuer och referenstagning. Du har ett stort servicefokus och har lätt för samarbeta med andra. Du har lätt att anpassa dig till olika situationer och har ett kreativt tänkande. Vidare ser vi att du uttrycker dig väl i det svenska språket i både tal och skrift och är bekväm med att hålla presentation i små och stora grupper.

Vad erbjuder vi?
- Flexibel arbetstid
- Kortare arbetstid juni-augusti
- Betald semester första anställningsåret
- Gym på arbetsplatsen
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter 

Övrigt 
Tjänsten är ett föräldrarvikariat. 

Vid frågor kontakta:
Lena Pettersson, HR-chef, 036-10 68 30
Annika Werlefelt, HR-strateg, 036- 10 56 82
Fackliga representanter, se Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.