search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNyarpsskolan och Torps skola
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2019-02-01 till 2019-01-31
Sista ansökningsdag2018-10-18
Referensnr18-60-0788
Publicerad2018-10-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Nyarpsskolan och Torps skola
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-02-01 till 2019-01-31
Sista ansökningsdag
2018-10-18
Referensnr
18-60-0788
Publicerad
2018-10-04

Arbetsplatsbeskrivning
Är det dags för dig att prova något nytt?
Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du nå ännu större framgångar i ditt arbete?
Vill du ingå i ett välfungerande elevhälsoteam?
Vill du ha ett nära samarbete mellan olika professioner?

Då ska arbeta hos oss på Nyarpsskolan och Torps skola!
Vi behöver en vikarierande kurator med engagemang och arbetsglädje på båda våra skolor.

Båda skolorna är F-6 skolor med cirka 280 elever vardera.På Nyarpsskolan möter du också särskoleverksamhet. Båda våra skolor tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, speciallärare och skolledning. Tillsammans med respektive skolas elevhälsoteam och övrig personal kommer du att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. En av huvuduppgifterna blir att ge eleverna psykosocialt och kurativt stöd. Du kommer ha enskilda samtal med elever, samt flerpartsamtal elev-lärare- förälder- och eventuellt övriga inblandade. Du kommer arbeta konsulterande och coachande gentemot pedagogerna. Vi strävar mot ett ökat samarbete mellan skolorna där en samstämmig syn på elevhälsoarbetet ligger till grund för ditt arbete.

Kompetenskrav

Du är utbildad socionom och erfarenhet av arbete inom skolan med och ungdomar är meriterande.

Upplysningar

Marika Eskdahl, rektor 036-10 65 36
Anneli Wetter, Lärarförbundet, 036-10 65 39
Markus Görs, Akademikerförbundet SSR, 036-10 73 81
Maria Carlsson, Vision, 036-10 57 01

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.