search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare Idrott och hälsa

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsRosenlundsskolan 7-9
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-10-21
Referensnr18-60-0764
Publicerad2018-10-03
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Rosenlundsskolan 7-9
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-10-21
Referensnr
18-60-0764
Publicerad
2018-10-03

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som lärare i idrott och hälsa på Rosenlundsskolan 7-9!
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan 7-9 går ca 400 elever och här arbetar 50 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär, vilket elevernas årliga trygghetsenkät och medarbetarenkäten visar.

Arbetsuppgifter
Undervisning i Idrott och hälsa. Du tillhör ett arbetslag i nära samarbete liksom ämneslag som kontinuerligt arbetar för att utveckla undervisningen. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn. Mentorskap för en grupp elever ingår också i arbetsuppgifterna. I mentorskapet ingår att kontinuerligt följa och stötta sina mentorselever i sin utveckling och även hålla kontakt med vårdnadshavare.
 
Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har lärarexamen för undervisning i grundskolans åk 7-9 Idrott och hälsa.
Övrigt
Det är viktigt att du har förmåga att kunna skapa goda relationer med barn,vårdnadshavare och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister på länken nedan.

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Upplysningar
Lotta Johansson, rektor: 036-10 64 00
Jessica Schönbeck, biträdande rektor: 036-10 63 51
Nina Dale, Lärarförbundet: 036-10 63 42
Sofie johansson, Lärarnas Riksförbund: 036-10 63 70

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.