search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrängens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-10-28
Referensnr18-60-0763
Publicerad2018-10-02
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrängens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-10-28
Referensnr
18-60-0763
Publicerad
2018-10-02

Arbetsplatsbeskrivning
Norrängens förskoleområde består av fyra förskolor.
Norrängens förskola har tre avdelningar: Bojen 1-2 år, Ekan 2-4 år och Skutan 4-6 år. På Norrängens förskola arbetar vi i storarbetslag.
Rosendala Gårds förskola består av två småbarnsavdelningar och en syskonavdelning.
Tegnérs förskola har en småbarnsavdelning och en avdelning för nyanlända.
Tvetagårdens förskola är en nyöppnad småbarnsavdelning.

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett arbetslag som tillsammans har ansvar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten för en grupp barn. Naturligtvis utgår du ifrån de styrdokument vi har och de behov och intressen som barnen visar. Du har alltid barnets bästa som mål. Du och dina kollegor utvecklar verksamheten och arbetar kontinuerligt med systematiskt kvalitetsarbete för att utvecklas.
Utifrån vår läroplan Lpfö 98. (reviderad 2010) planerar och reflekterar vi vår verksamhet med utgångspunkt från barnens behov och intresse.

Med hjälp av aktuell forskning och kompetensutveckling håller vi oss uppdaterade. Detta genomsyrar vårt arbete med barnen och de kollegiala diskussioner som sker varje vecka.
För att nå målen använder vi oss av utomhuspedagogik, pedagogisk dokumentation, experimenterande, konstruktion, skapande, berättande, drama, lek, sång, musik och en föränderlig miljö. Vår verksamhet berikas med vårdnadshavarnas kompetens och delaktighet i verksamheten.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg. Grundläggande IT-kunskaper är ett krav. VFU Handledarutbildning är meriterande.

Som person är du kommunikativ och har lätt att bygga relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Din förmåga att entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså flexibilitet. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Förskolechef Joakim Lübking 036-102898
Lärarförbundet Maria Johansson 036-102853

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.