search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lönekonsult

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsLöneservice
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-17
Referensnr18-04-0038
Publicerad2018-10-03
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Löneservice
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-17
Referensnr
18-04-0038
Publicerad
2018-10-03

Arbetsplatsbeskrivning
Löneservice är en enhet inom kommunens centrala HR-avdelning som ansvarar för handläggning och utbetalning av lön och arvoden till kommunens uppdragstagare och förtroendevalda.

Löneservice ska stödja och ge service till chefer och medarbetare i Jönköpings kommun samt kommunens olika bolag. Enheten hanterar ca 17 000 löner/månad varav ca 12 000 gäller anställda med månadslön.

På Löneservice arbetar 33 personer med lönerelaterade frågor, systemförvaltning, pensionsfrågor och support. Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare som arbetar med fokus på korrekt lön och pension till rätt medarbetare i avtalad tid. Vi sitter samlade, har nära och bra samarbete med varandra.

Vi arbetar med personalsystemet Personec P.

Arbetsuppgifter
Som lönekonsult hos oss arbetar du bland annat med kontroller/bevakningar, rättningar och support till chefer/administratörer/medarbetare.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens gärna med utbildning till lönespecialist. Du har goda datakunskaper och flerårig erfarenhet av lönehantering. Erfarenhet av arbete i Personec P och kunskaper i kommunala kollektivavtal är meriterande.

Du är van att arbeta strukturerat, är genuint serviceinriktad, ansvarstagande och utåtriktad samt har lätt för att samarbeta. Att du kan arbeta både självständigt och i grupp ser vi som en förutsättning för att du ska kunna serva vår kommun på bästa sätt.

Upplysningar
Lönechef, Maria Idéhn tfn 036-10 59 07
Vision, Lena Jonsson tfn 036-10 70 63

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.