search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHakarps och Tenhults skolområden
AnställningsformTillsvidare
Omfattning40-60%
Tillträdesdag2018-11-01
Sista ansökningsdag2018-10-21
Referensnr18-60-0683
Publicerad2018-09-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hakarps och Tenhults skolområden
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
40-60%
Tillträdesdag
2018-11-01
Sista ansökningsdag
2018-10-21
Referensnr
18-60-0683
Publicerad
2018-09-27

Arbetsplatsbeskrivning
Hakarps skolområde ligger på Huskvarnas höjder i natursköna områden och består av tre skolor: Egnahemsskolan (F-3), Nordskogens skola (F-3) och Stensholmsskolan (F-6). Sammanlagt går det drygt 700 elever på våra skolor, varav ca 270 på våra två mindre skolor. Tenhultsskolan ligger centralt placerad i Tenhult och är en F-6 skola. Ödestugu skola ligger drygt en mil utanför Tenhult och har också elever i F-6. Tenhult har mycket bra förbindelser med tåg och buss. Körkort krävs för att nå Ödestugu skola, skolan har en bil att låna. Båda skolområdena kännetecknas av en mycket engagerad och kompetent personal som gör ett fantastiskt arbete för och med våra elever.
Tjänsten som skolsköterska gäller Egnahemsskolan, Nordskogens skola och Tenhultsskolan/Ödestugu skola enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungas hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån sin omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam.

Skolsköterskans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan. Arbetsuppgifterna består bland annat av hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa. Du har även egen öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren. Som skolsköterska har du möjlighet att göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå. Inom elevhälsans medicinska insats arbetar vi systematiskt med kvalitetsutveckling och förbättringsarbeten. Du kommer delta i skolsköterskornas/skolläkarnas processarbete och vi lägger stor vikt vid intresse av att driva utvecklingen inom vår verksamhet framåt.

Kompetenskrav
Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård eller hälso- och sjukvård för barn och ungdom alternativt utbildning till skolsköterska.
Du kan arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Upplysningar
Johanna Falck, skolsköterska med medicinskt ledningsansvar 036 - 10 67 34
Arja Ringström, Vårdförbundet 0722-10 65 30

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.