search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till Enskilt hem och Verksamhetsnära pool

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-26
Referensnr18-70-0168
Publicerad2018-09-28
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-26
Referensnr
18-70-0168
Publicerad
2018-09-28

Personlig assistent är arbetet för dig som är självständig och gillar att jobba med människor. Nu söker vi nya medarbetare till olika medborgare runt om i kommunen och till vår Verksamhetsnära pool.

Vad gör vi?
Runt omkring oss finns människor som av olika anledningar behöver stöd i det dagliga livet. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd. Som personlig assistent stödjer och motiverar du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand med målet att individen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Som Personlig assistent arbetar du i medborgarens hem och med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Du stöttar i vardagen med exempelvis personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Arbetet kan även innebära träning, hushållsarbete och aktiviteter. Arbetsuppgifterna kretsar också kring kontakt med med anhöriga, gode män eller sjukvård. I rollen som assistent ingår dessutom ett dokumentations- och tidsregistreringsansvar. Du arbetar oftast ensam och beroende på medborgarens beslut är arbetet fölagt till dag, kväll och journatt under både vardagar och helger.

Som verksamhetsnära pool arbetar du som personlig assistent hos flera medborgare och på så vis varierar arbetsuppgifterna från dag till dag. Ditt uppdrag är att ersätta ordinarie personal vid långsiktig, inplanerad frånvaro som exempelvis semester. Du arbetar på årsarbetstid och lägger därmed ditt eget önskeschema mot behovet i den verksamhet du kommer att ingå. 

Vem söker vi?
Det är önskvärt att du som söker är utbildad undersköterska eller personlig assistent alternativt har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är även meriterande om du har tidigare vårderfarenheter. Vi värderar personlig mognad högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren kan befinna sig i. Att du har förståelse för medborgarens integritet är av stor vikt. Då arbetet oftast utförs ensam så är det viktigt att vara självgående. Du har dessutom en god samarbetsförmåga, är flexibel och har ett empatiskt förhållningssätt. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete.
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS


Övrigt
Vi söker personliga assistenter till olika medborgare och till vår verksamhetsnära pool, ange i din ansökan vad du är intresserad av.

Ange önskad tjänstgöringsgrad. 
Urval och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Upplysningar
Maria Öblom, tel: 036-10 28 91
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.