search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstekock, kock och kock pool

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen, måltidsorganisationen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-10-01
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-60-0715
Publicerad2018-09-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen, måltidsorganisationen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-10-01
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-60-0715
Publicerad
2018-09-21

Vi söker nu fler matglada kockar till våra förskolor och grundskolor i Jönköpings kommunala kök!

Konstorganisationen driver sedan januari 2018 måltidsverksamheten i köken inom grundskola och förskola. Vi är nu en egen organisation som fortfarande är under uppbyggnad. Vi har spännande och viktigt uppdrag där vi kan påverka barn- och ungdomars matvanor och hälsa för resten av deras liv. Vårt uppdrag är att laga goda och näringsriktiga måltider till alla barn och ungdomar som är våra gäster.

Verksamhetsansvarig är kostchef på utbildningsförvaltningen. Det är tolv kökschefer som ansvarar för varsitt område. Din närmsta chef är kökschef för området. Vi har flertalet mycket moderna välutrustade storkök där det arbetar 1:e kockar, kockar och köksbiträden.

Arbetsplatsbeskrivning
Köken är storköksutrustade och har modern utrustning med kapacitet med varierande 80-1000 portioner per dag beroende på vilken enhet köket tillhör. Vi har kök i cirka 50 skolor och cirka 100 förskolor där det serveras mat dagligen. Ambitionen är att laga maten i så nära anslutning till enheterna som möjligt, helst på plats och att maten lagas av bra råvaror från grunden.

När vi lagar mat från grunden resulterar det i goda och näringsriktiga lunchrätter, frukost och mellanmål. Vi är en del av skoldagen och vill ha ett gott samarbete med övrig verksamhet.

Vi vill att kvalitet, miljö och service genomsyrar vår verksamhet!

Arbetsuppgifter
Som kock hos oss deltar och medverkar du i all daglig praktisk verksamhet i köket utifrån gällande schema. Huvudansvaret är att tillaga mat utifrån gällande riktlinjer. Du är underställd kökschefen som ansvarar för ett geografiskt område med flera kök. I köken arbetar allt från en till tio personer beroende på kökets storlek och i kökets team ingår allt från 1:e kock, kockar och köksbiträden.

Vi vet att i nuläget behöver vi rekrytera till bland annat följande kök på grund av pensionsavgångar och utökning av verksamhet; på grund av intern rotation kan det bli andra skolor och förskolor som blir aktuella.

Skolor som kan vara aktuella
Kålgården
Flahult
Brodalen
Dalvik/Bymarken
Lekeryd
Junedal

Förskolor som kan vara aktuella
Barnarp

Kock pool
Som pool är du placerad på ett arbetsställe men kommer arbeta inom ett eller flera områden. Du kommer ersätta personal vid frånvaro. Du kommer ha möjlighet att arbeta både i små kök ensam och i stora kök tillsammans med flera kollegor.

Kompetenskrav
Vi vill att du är en person som är skicklig och självständig inom ditt yrke och som utstrålar yrkestolthet och brinner för att laga god mat till dina gäster!

Vi söker dig som är utbildad kock gärna med arbetslivserfarenhet inom yrket. Du är positiv, kompetent, lyhörd och flexibel som person. Du ska vara van att arbeta själv eller i en grupp och vara serviceinriktad. Du sätter alltid dina gäster i centrum. Med kvalitet och ekonomisk medvetenhet ser du möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor mot framtida mål.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Det är viktigt att du behärskar svenska väl både i tal och skrift du behöver också ha körkort för flera av tjänsterna

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.

Skicka gärna in din ansökan så snabbt som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Om du har önskemål var du vill arbeta ange gärna det i din ansökan. Ange också i din ansökan vad du söker för tjänst.

Välkommen in i vårt glada gäng!

Upplysningar
Kontakta någon av våra kökschefer som kan svara för alla köken:

Heidi Lihavainen 036-10 55 89
Ismeta Sedic 036-10 67 10
Madeleine Häggblad 036-10 55 86
Elham Sauma 036-10 61 56

Om du vill ha information om ett särskilt kök så kan kökscheferna hänvisa dig vidare.

Kommunal 036-10 57 27

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.