search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i grundskolan åk F-3/Grundlärare 1-7

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHisingstorpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-01-07
Sista ansökningsdag2018-10-12
Referensnr18-60-0654
Publicerad2018-09-21
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-01-07
Sista ansökningsdag
2018-10-12
Referensnr
18-60-0654
Publicerad
2018-09-21

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Hisingstorpsskolan inom Bymarkens skolområde.
Hisingstorpsskolan F-6, som ingår i Bymarkens skolområde, är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande finns ca 460 elever i åk F-6 på skolan. I vårt skolområde ingår även Vätterslundsskolan. Där går för närvarande ca 110 elever i åk F-3. I dagsläget finns drygt 80 medarbetare på Bymarkens Skolområde. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration, personalrum m.m.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk F-3 eller 1-3. Arbetslagen på skolan undervisar ämnesinriktat i så hög grad som möjligt. Det innebär att du troligtvis kommer undervisa i något/några av de ämnen du har behörighet i. Utöver ansvar för undervisningen har du, tillsammans med kollegorna i arbetslaget, ett helhetsansvar för eleverna i årskursen.
Du kommer att arbeta med planering, genomförande, bedömning och utveckling av undervisningen och annat som hör till skolans dagliga verksamhet. Vi söker en lärare som tar ansvar för och samverkar med övriga lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen och legitimation som grundskollärare åk 1-7 alternativt lärare i grundskolan åk F-3 eller 1-3.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero.
Du är kreativ och använder pedagogiska planeringar i undervisningen.
Du tar ett helhetsansvar för alla elevers skoldag tillsammans med arbetslaget och all personal samt medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.

Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.

Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och ”rastpedagoger” leder det arbetet. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”.

Under läsåret 2018/2019 kommer alla pedagoger att delta i kompetensutvecklingen "IT för bättre lärande". Vi planerar också att arbeta med fokus på "Må bra på jobbet" med personalen.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
bitr rektor Jonna Nilsson: tel 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Marie Sundberg: tel 0736-383350 eller i dagsläget finns inget arbetsplatsombud för Lärarnas riksförbund(LR)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.