search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Medarbetare till Orionvägens serviceboende

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsOrionvägens Serviceboende, Integrerad Enhet Centrum
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-14
Referensnr18-70-0164
Publicerad2018-09-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Orionvägens Serviceboende, Integrerad Enhet Centrum
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-14
Referensnr
18-70-0164
Publicerad
2018-09-18

Vilka är vi?
Integrerad Enhet Centrum tillhör området Socialpsykiatri och boendestöd inom Funktionshinderomsorgen. Verksamheten består av ett serviceboende, en träffpunkt, ett boendestödsteam och ett mobilt natt/dagteam.

Orionvägens Serviceboende är ett kvalificerat boende och uppfyller de krav som ställs enligt SoL och LSS. Serviceboendet har 20 boende och en korttidsplats. Boendestödsteamet ger insatser till ungefär 55 medborgare. Träffpunkt Slussen verkställer ett tiotal beslut på daglig verksamhet och bedriver även en caféverksamhet. Mobila natteamet är en nattförstärkning för alla boendeformer inom Socialpsykiatrin.

Integrerad Enhet Centrum har 25 medarbetare, varav 10 arbetar på Orionvägens serviceboende. Verksamhetens medarbetare har utbildning och kompetens inom: psykiatri, behandlingspedagogik, socialt arbete, socialpedagogik, arbetsterapi med mera.

Vad gör vi?
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Arbetet ska bygga på delaktighet och inflytande utifrån medborgarens individuella behov. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Arbetet innehåller både praktiska och sociala insatser som kan utföras i den enskildes bostad, men även utanför hemmet. Vi arbetar vidare med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och du kommer ha ett flertal kontaktmannaskap.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är behandlingspedagog, skötare, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av liknande arbete. Som person är du trygg, stabil och empatisk. Du arbetar bra med andra, är lyhörd och tillmötesgående och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.

Övriga meriter
- Erfarenhet av att arbeta med Socialstyrelsens rekommenderade metoder: Motiverande samtal (MI) och Ett självständigt liv (ESL).
- Erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll, helg och sovande jour.
Urval sker löpnade, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysning
Enhetschef Felicia Trabelsi, 036-102249
Fackliga representanter: Katarina Rocklind, 036-103481 (tel. till Orionvägens serviceboende)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.