search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

GIS-utvecklare

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsKartavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2018-10-12
Referensnr18-20-0013
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Kartavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2018-10-12
Referensnr
18-20-0013
Publicerad
2018-09-14

Arbetsplatsbeskrivning
Kartavdelningen söker en ny medarbetare. Vi är 17 personer som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. Vi arbetar med geografiska informationssystem, kartor, mätning och stödjer kommunens avdelningar och förvaltningar med planerings- och beslutsunderlag. Vi arbetar för att kartor och GIS ska vara naturliga och självklara verktyg som bidrar till att kommunens verksamheter kan utvecklas och effektiviseras. Vi arbetar huvudsakligen i ArcGIS-miljö, men använder även lösningar med öppen källkod.

Arbetsuppgifter
Som GIS-utvecklare arbetar du med förbättring och utveckling av arbetsmetoder och verktyg och verkar för en ökad spridning av GIS-användningen inom kommunen. Arbetet kan både var självständigt och i projektgrupper beroende på uppdrag.
I arbetsuppgifterna ingår
• Programmering, konfigurering och att bygga systemlösningar för kommunens geografiska information
• Underhåll och utveckling av digitala karttjänster och e-tjänster
• Systemadministration och förvaltning av kommunens GIS-plattform
• Bistå med expertkompetens i GIS-frågor i olika verksamhetssammanhang
• Support och intern utbildning inom GIS-området

Kompetenskrav
Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemutveckling eller GIS/GIT alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av ESRIs GIS-programvaror och utveckling i ArcGISmiljö är ett krav, liksom kunskap om SQLServer och webb-programmering (t.ex. HTML och JavaScript).

Du får gärna ha erfarenhet av projektledning och av liknande arbete i kommunal verksamhet. Har du erfarenhet av Geosecma och FME eller hantering av geografiska data i 3D är det en merit.

Som person är du självgående och serviceinriktad. Arbetet kräver att du har god kommunikativ förmåga och att du behärskar det svenska språket väl. Du kommunicerar och samarbetar föredömligt med både kollegor och kunder och har en kreativ förmåga att se möjligheter till utveckling och förbättring.

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar
Kartchef: Ulrika Wahlström 036-10 22 53
Sveriges ingenjörer: Carlos Trischler Castillo 036-10 51 77
Vision: Magnus Blom 036-10 53 27

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.