search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mätningsingenjör

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsKartavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-10-12
Referensnr18-20-0010
Publicerad2018-09-14
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Kartavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-10-12
Referensnr
18-20-0010
Publicerad
2018-09-14

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadskontorets Kartavdelning söker en ny mätningsingenjör. Vi är 17 medarbetare som ansvarar för kommunens grundläggande geografiska information. I det ingår GIS-utveckling, kartframställning och geodetiska mätningsuppdrag.

Arbetsuppgifter
Som mätningsingenjör kommer du att utföra och ansvara för olika typer av geodetiska mätningsuppdrag såsom husutsättning, inmätning och kartering för baskarta, ledningsnät, nybyggnadskartor och grundkartor. Andra mätningsuppdrag kan vara att utföra gränsvisningar, projekteringsmätning eller avvägningar. Du arbetar även fotogrammetriskt med mätning och kartering i flygbilder och uppdaterar våra kartdatabaser.

Kompetenskrav
Vi söker en högskoleingenjör med inriktning mot geodetisk mätningsteknik, mätningsingenjör med YH-utbildning inom mätning och kartläggning eller annan motsvarande utbildning.

Behörighet enligt Lantmäteriets rekommendationer om Grundläggande mätningsteknisk färdighet liksom behörigheter för Arbete på väg enligt Trafikverkets regler är önskvärt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av geodetisk mätning och digital hantering av mät- och kartdata i kommunal verksamhet. Erfarenhet av ArcGIS, GeoSecma och ESPA är en merit.

Vi förutsätter att du har mycket god datorvana.

Du är strukturerad och ansvarstagande och intresserad av att utveckla metoder och teknik i linje med uppdraget.

Att arbeta självständigt med mätningsverksamhet och att ha kundkontakter är naturligt för dig. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med olika yrkesgrupper och kunder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Vi arbetar med löpande urval och önskar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 oktober.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar
Kartchef: Ulrika Wahlström 036-10 22 53
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler 036-10 51 77
Vision: Magnus Blom 036-10 53 27

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.