search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Alkohol och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO Missbruksvården, Slottsgruppen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-10-21
Referensnr18-70-0155
Publicerad2018-09-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO Missbruksvården, Slottsgruppen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-10-21
Referensnr
18-70-0155
Publicerad
2018-09-12

Vilka är vi?
Slottsgruppen är en del av socialtjänstens öppenvård. Vi erbjuder behandling enligt Minnesotamodellen. Vår målgrupp är kvinnor och män från 20 år med alkohol- eller drogberoende samt deras närstående.

Vad gör vi?
Arbetet innebär behandlingsarbete i grupp, anhörigprogram, förberedande grupp, studiebesök och individuella samtal vid behov. Du har ett nära samarbete med remittenter, kontakt med sjukvård, försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Information och utbildningar, internt och externt förkommer. Du kommer att vara en del i ett team där utveckling, kommunikation och samarbete är av stor betydelse.

Vem söker vi?
Du som söker har en högskoleutbildning som socionom, social- eller behandlingspedagog alternativt har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har god kännedom om grupprocesser och det är önskvärt att du har erfarenhet av behandlingsarbete inom missbruk och av att vägleda personer till en livsstilsförändring. Vi ser gärna att du har kompetens inom minnesotabehandling eller har intresse att vidareutbilda dig.

Du kan planera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt men också arbeta framgångsrikt i team och relationsskapande. Du är en stabil och empatisk person som har ett professionellt förhållningsätt och kommunicerar på ett tydligt sätt. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Arbetstiden är 08.00-17.00, flextid tillämpas.
Urval och intervjuer sker löpande. Provanställning kan bli aktuellt i denna tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Sektionschef Anna-Karin Magnusson, 036-10 74 21
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.