search
Sök
menu
Meny

Om Yrkeshögskolan Jönköping

Att studera på Yrkeshögskolan Jönköping

Vi huserar i Hus 1 på Bäckadalsgymnasiet där vi har en egen avdelning med klassrum, pentry, robotsalar, arbetsrum med mera.

Studierna bygger mycket på eget ansvar, ni har föreläsningar och handledning men även tid för eget arbete. Alla våra utbildningar har LIA (praktik) som görs ute på företag, där omsätter ni teori till praktik. Det går bra att göra LIA på det företag man arbetar på men det skall vara tid dedikerad för just Lärande i arbete (möjlighet att testa, göra fel, göra om och så vidare).

Att studera som vuxen kan vara en stor omställning, speciellt om det kombineras med arbete. Vår erfarenhet är att det tar ett tag att komma in i men de studerande klarar det mycket väl om de lägger tid och engagemang. Extra stöd finns för de som säger till om det, gäller alla - inte bara de med utrett särskilt behov av stöd. Vi fokuserar på individens egen förmåga att ta ansvar och klara av uppgifter - struktur och stöd hjälper vi gärna till med.

Skolan har en strikt policy om ömsesidig respekt för varandra. Det skall vara tillåtande och roligt att studera här (och så klart lite jobbigt för det krävs en arbetsinsats när nya kunskaper tillkommer).

Vill du veta mer eller besöka oss? Hör av dig till oss.

Kontakt

Anders Rickman
Verksamhetschef
Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö
Utbildningsledare
Tfn 070-263 15 17

Elisabeth Berglund
Utbildningsledare
Tfn 072-231 44 04

Officiell e-postadress
yh@jonkoping.se