search
Sök
menu
Meny

Elprojektör/Elkonstruktör, 200 YH-poäng

labotarion

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på yrkeshögskola för att fördjupa dina kunskaper inom elprojektering och elkonstruktion.

Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om Ellagstiftningen, Dokumenthantering, Entreprenadjuridik samt projektledning.

Du kommer att arbeta med praktisk elprojektering och elkonstruktion. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Kursinnehåll

  • Dokumenthantering
  • Miljö och kvalitetsteknik
  • Elsäkerhet
  • Ellagstiftning
  • Entreprenadjuridik
  • Projektledning
  • Elprojektering och elkonstruktion

Efter utbildningen

När du är klar med utbildningen kan du arbeta som elprojektör, elkonstruktör, Eltekniker, CAD ritare inom elteknik, Teknikkonsult, Yrkeslärare och Arbets-/ serviceledare inom el.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings Tekniska Högskola är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

OBS! Teoridelarna kan även läsas på Dacapo Mariestad och Lärcenter Falköping. LIA (praktik) kan genomföras på dessa orter.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav är slutbetyg från El och energiprogrammet programmet eller motsvarande praktiska kunskaper från arbetslivet samt ett års arbetslivserfarenhet. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter, se vår hemsida för mer info.

Studietiden är förlagd till 40 veckor, vilket innebär studier på helfart. En heldag/vecka sker utbildningen i skolsal. Två dagar är förlagda på ett praktikföretag/LIA (lärande i arbete) och två dagar är självstudier.

Ansökan för start höstterminen 2018 öppnar omkring 15 mars och stänger 15 april 2018

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Anders Rickman
Verksamhetschef
Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö
Utbildningsledare
Tfn 070-263 15 17

Madeleine Appelberg
Utbildningsadministratör
Tfn 072-720 81 00

Officiell e-postadress
yh@jonkoping.se